Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кондитерські вироби волинянки замовляють з-за кордону

Прошкувати кондитерською дорогою Марія розпочала, ще навчаючись у коледжі на спеціальності «Кухар-кондитер».

Фото з особистого архіву Марії Жилко.

Кондитерські вироби волинянки замовляють з-за кордону

Кондиторські вироби Марії Жилко із Залізниці знають не лише на Любешівщині, а й далеко за її межами. Вона випікає торти, короваї, різноманітні десерти

Про це пише Любешівська газета «Нове життя».

Прошкувати кондитерською дорогою Марія розпочала, ще навчаючись у коледжі на спеціальності «Кухар-кондитер». Однак на той час вона взагалі не мала потягу до цієї справи. Навіть перший у її житті кондитерський майстер-клас викликав у дівчини неоднозначні емоції. Бо ж поїхала туди на прохання своїх батьків. А вони, ніби у воду дивилися, бо вже тоді були впевнені: виготовлення кондитерських виробів стане справою життя їхньої доньки.

Прошкувати кондитерською дорогою Марія розпочала, ще навчаючись у коледжі на спеціальності «Кухар-кондитер».

«На першому майстер-класі я познайомилася з дівчатами, з якими підтримую спілкування й досі. Це було загальне навчання по кенді-барах. Але тоді я зрозуміла, що це все дуже складно. Тому й бажання обрати таку справу не мала зовсім», – не приховуючи, розповідає Марія.

Та згодом, попри певні вагання та боязнь – вийде чи ні, вона все ж таки спробувала. Першу випічку, зокрема торти, робила для рідних. «У нас родина велика. Тому на різні свята, дні народження вони замовляли у мене торти. На той момент в основному випікала перекладанці. Оформляла просто, по-домашньому», - оповідає кондитерка.

А затим, як-то кажуть, закрутилася-завертілася справа. З кожним новим замовленням Марія відшліфовувала свої уміння, знання й щоразу пробувала щось нове. Адже в кулінарній сфері важливо постійно розвиватися.

Реклама Google

«Велику роль відіграють майстер-класи. Тому й відвідувала їх я неодноразово. Зокрема, була на двох навчаннях по короваях і на трьох – по тортах. Звісно, фінансово вони недешеві. Але це – великий багаж знань, секретів і тонкощів приготування тих чи інших десертів і, найголовніше, – авторські рецепти», – розповідає Марія Жилко.

Наразі асортимент того, що можна замовити у кондитерки, просто вражає. Адже це – торти на будь-який смак (мусові, медові, бісквітні, пісочні з різними начинками), короваї поліські та «мастичні», різноманітні десерти для кенді-бару (тарти, зефір, попси, перекладенці, желе, макарони тощо). А їхнє оформлення – то просто фурор емоцій. Бо ж кожен виріб вражає красою, індивідуальністю та фантазією. І якщо спочатку Марія декорувала переважно лише мастикою, то тепер переконана: то вже вчорашній день. «Наразі багато оформляю цукровими, вафельними, карамельними елементами. Багато є замовлень на шоколадні оформлення, з глазур’ю та красивими патьоками. Також у моді велюрне покриття. Воно дуже гарно лягає на торт», – каже майстриня.

Загалом же кондитерія стала справою життя Марії Жилко. Адже, незважаючи на втому, певні складнощі, така праця приносить їй неабияке задоволення. Вона постійно знаходить натхнення, завжди має нові ідеї подачі своїх виробів, удосконалення їхнього смаку. Бо майстриня впевнена, що в цій справі вкрай важлива саме гармонія смаку та стилю оформлення. Адже коли виріб має красивий візуальний вигляд та унікальний смак – це, дійсно, солодке щастя. А для Марії щастя – бачити клієнтів задоволеними.

Telegram Channel