Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Скандал: найкращий український біатлоніст звинуватив тренера, а потім попросив вибачення

Дмитро Підручний: «Я хотів би забрати свої слова назад…».

Фото sport.ua.

Скандал: найкращий український біатлоніст звинуватив тренера, а потім попросив вибачення

Після того, як сьогодні Дмитро Підручний у спринтерській гонці з одним промахом фінішував аж на 74-му місці, він спересердя заявив про свого наставника, словацького спеціаліста Юрая Санітру: «Чому я так біжу? Всі питання до тренера, він нас готував, а не я. Я старанно виконував всі завдання, тому як нас підготували, так і біжимо»

Якщо українські дівчата ще більш-менш миримо виступили у сьогоднішньому спринті на ІІІ-му етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені, де тріумфувала білоруска Дінара Алімбекова (22 місце – Юлія Джима (промахи – 0+1); 24 – Дар’я Блашко (0+0); 45 – Валя Семеренко (0+2); 59 – Катерина Бех (1+1); 69 – Віта Семеренко (0+2)), то в наших чоловіків, по суті, стався справжній провал (30 місце – Артем Прима (промахи – 0+1); 52 – Антон Дудченко (1+0); 68 – Богдан Цимбал (0+1); 74 – Дмитро Підручний (1+0); 87 – Руслан Ткаленко (2+1)). Тут, до речі, вперше в житті виграв 23-річний норвежець Йоганнес Дале і розплакався.

Читайте також: «Білоруска Дінара Алімбекова сенсаційно виграла спринтерську гонку в Гохфільцені».

Читайте також: «Найкращий серед українців у спринтерській гонці в Гохфільцені фінішував лише на 30-й позиції».

Особливо всіх шокувало 74-е місце капітана команди «синьо-жовтих» Дмитра Підрчуного, який припустився всього лише одного промаху.

 «Чому я так біжу? Всі питання до тренера, він нас готував, а не я. Я старанно виконував всі завдання, тому, як нас підготували, так і біжимо, – заявив одразу після гонки Дмитро Підручний. – Відносно другого кола в сьогоднішній гонці - просто перестав бігти і все, нічого не міг з собою зробити, додати не виходило абсолютно. Не знаю, що зі мною зараз відбувається, абсолютно не ті кондиції, які повинні бути. Начебто тільки початок сезону, але форми абсолютно немає.

Чому я так біжу? Всі питання до тренера, він нас готував, а не я. Я старанно виконував всі завдання, тому, як нас підготували, так і біжимо.

Ще до середини листопада все було абсолютно по-іншому, зовсім інші відчуття, але після роботи в Вуокатті все пішло на спад, тому зараз маємо таку ситуацію. Треба якось вилізти з цієї ями і готуватися до подальших стартів.

З приводу атмосфери в команді? Вона неідеальна після таких результатів, але в принципі все в робочому режимі. Будемо далі працювати над помилками», – сказав капітан біатлонної збірної України.

Коли Дмитро Підручний виграв гонку переслідування на Чемпіонаті світу з біатлону 10 березня 2019 року, його тренер Юрай Санітра назвав 10 березня «найкрасивішим днем» у своєму житті. Фото sport.ua.
Коли Дмитро Підручний виграв гонку переслідування на Чемпіонаті світу з біатлону 10 березня 2019 року, його тренер Юрай Санітра назвав 10 березня «найкрасивішим днем» у своєму житті. Фото sport.ua.

 Щоправда, вже дещо пізніше Дмитро Підручний в коментарі biathlon.com.ua попросив пробачення у Юрая Санітри.

– Перш за все, хочу сказати, що після фінішу я дав інтерв’ю, в якому був занадто емоційним. Я не правий, однозначно. Тому хочу вибачитися перед Юраєм Санітрою, перед командою, що звинуватив тренера у всіх моїх невдачах.

Стосовно того, чому я не біжу – це питання відкрите. Важко сказати чому так. Естафета в Контіолахті дала певні надії, що все-таки є певний прогрес, що я відновлююся. Але сьогоднішня гонка показала, що це не так, що існують проблеми. Спочатку потрібно зрозуміти чому виникають такі труднощі, і працювати над їх вирішенням.

Я не правий, однозначно. Тому хочу вибачитися перед Юраєм Санітрою, перед командою, що звинуватив тренера у всіх моїх невдачах.

Можливо я перестарався в тренуваннях, можливо десь недопрацьовував. Важко сказати. Буду аналізувати разом із тренером та лікарем, шукати причини. Буду робити від себе все можливе, щоб вибратися із цієї функціональної ями. Я хотів би забрати свої слова назад і попросити вибачення в Юрая. Дійсно, він не винен, що я в такому стані, що я не біжу.

Можливо, COVID вплинув на мене… Хоч симптомів вірусу у мене не було, проте тест був позитивний. Чи правдивий він, чи ні – важко сказати, але те, що були певні збої в організму – це факт.  

Перші старти у Контіолахті далися важко, проте з кожною гонкою мені вдавалось бігти все краще і краще, робити певні кроки вперед. Мене дуже радувало, що є певний прогрес. Вважаю, що естафету я пробіг добре, показав хороший результат, і вже думав, що всі проблеми позаду... Але не все так як би мені хотілося. Не біжу і все. Не можу пояснити що не так. Лижі працювали добре, нарікати на них немає сенсу.

Лижі працювали добре, нарікати на них немає сенсу.

Працювали ми з тренером разом, разом будемо старатися вийти із того стану, в якому я  знаходжусь. Говорити, що все пропало і кардинально щось змінювати – не варто. Більша частина сезону попереду. Будемо робити все, щоб покращити результати.

Читайте також: ««Шахтар», «Динамо», «Зоря», «Колос» та «Десна» одержали від УЄФА єврокубкові виплати».

Telegram Channel