Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Після 66 років роботи у Луцьку закрили дитячу залізницю

Дитячу залізницю закрили.

Фото Суспільного.

Після 66 років роботи у Луцьку закрили дитячу залізницю

Заклад позашкіллля від учора не працює

11 грудня  був останній робочий день роботи Луцької дитячої залізниці. Понад пів тисячі дітей, які навчалися на юних залізничників, більше не зможуть відвідувати гуртки, розповів начальник Володимир Рекс Суспільному.

Дитяча залізниця і станція працювали в обласному центрі 66 років. Нині вагони і теплотяг - «законсервовані» Приміщення станції «Росинка» - не опалюється. П'ятьох працівників перевели на інші посади в Укрзалізниці, а 514 дітей повідомили, що занять в гуртку юних залізничників більше не буде.

Один із випускників дитячої залізниці нещодавно започаткував у соцмережах збір фото і відео під хештегом «Врятуємо дитячу залізницю».

Влад Корецький розповів: в гуртку колись займався 7 років. Нині працює на залізниці. Разом із колегами намагалися врятувати заклад від закриття. «Зверталися до Президента, до міської влади, до прем’єр-міністра, до міністра інфраструктури. Відповідь надійшла не від усіх. Більшість відповіли: це не у нашій компетенції, ніхто не може розглядати, лише Укрзалізниця», – розповів випускник гуртка юного залізничника.

Луцька міськрада нині веде перемовини та листування з Укрзалізницею. Просить передати заклад на обслуговування місту, або у користування.

Реклама Google

Нагадаємо, про те, що у Луцьку планують закрити дитячу залізницю стал відомо 4 вересня. Працівники позашкільної установи попросили розголосу у фейсбуці про неприємну звістку від Укрзалізниці, де ухвалили таке рішення. 

 Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але Укрзалізниця у листах відмовляє місту. 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel