Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський нагородив нацгвардійця Марківа орденом за мужність

Віталій Марків — нацгвардієць, учасник бойових дій на сході України. І

Фото УНІАН.

Зеленський нагородив нацгвардійця Марківа орденом за мужність

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 563/2020 про нагородження старшого сержанта Національної гвардії Віталія Марківа орденом «За мужність» ІІІ ступеня

«Сьогодні (12 грудня - ред.), у День Сухопутних військ, коли Україна вшановує своїх героїв, які стоять на захисті свободи та незалежності нашої держави, та дякує їм за гідну службу, Віталій Марків нагороджений за видатні особисті досягнення у державній та суспільній діяльності, зразкове виконання службового та громадянського обов'язку, високу професійність і вагомий внесок у захист прав і свобод громадян та інтересів України на міжнародному рівні», - повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Зеленський заявив, що справедливе рішення у справі нацгвардійця та його звільнення – це також перемога України на міжнародному рівні.

Віталій Марків — нацгвардієць, учасник бойових дій на сході України.

Вищим ступенем ордена «За мужність» є I ступінь. Нагородження проводиться послідовно, починаючи з III ступеня, пише Суспільне.

Віталій Марків — нацгвардієць, учасник бойових дій на сході України. Італія звинуватила його у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі неподалік Слов'янська у 2014 році. Влітку 2017 року поліція заарештувала Марківа в аеропорту Болоньї, коли той прилетів до матері.

Що відомо

3 листопада в апеляційному суді присяжних Мілана відбулося вирішальне засідання щодо розгляду оскарження вироку 31-річному українському військовому Віталію Марківу. За його результатами суд повністю виправдав нацгвардійця.

Біля будівлі суду матір Марківа та його адвокатів зустріли й привітали представники української громади Італії.

Реклама Google

МВС України заперечувала причетність Марківа до смерті журналіста. Міністр внутрішніх справ назвав справу повністю сфабрикованою в рамках спецоперації російських спецслужб, що реалізовується на території Італії. Слідчий експеримент у Слов'янську показав, що нацгвардієць не міг вбити фотографа.

Марків розповів про умови ув'язнення та чим буде займатися далі.

Telegram Channel