Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Українські науковці схрестили кавуниху з гарбузом: на світ з'явилися дитинчата-кавбузенята

Нічого собі!

Фото Sodiu mmedia

Українські науковці схрестили кавуниху з гарбузом: на світ з'явилися дитинчата-кавбузенята

Кавбузи ростуть дуже великими, а також є напрочуд смачними і корисними

Науковці Інституту оздоровлення і відродження народів України вивели унікальний овоч, аналогів якому немає у світі. Його одержано оригінальним способом з допомогою дії препаратів нуклеїнових кислот кавуна та гарбуза. Про це повідомляє kurkul.com.

«Кавбуз» має на 20-30% вищу врожайність та приємний смак. Ягода смугасто-зеленого з оранжевим відтінком кольору, маса якої може досягати 65 кг/

«Кавбуз» має на 20-30% вищу врожайність та приємний смак. Ягода смугасто-зеленого з оранжевим відтінком кольору, маса якої може досягати 65 кг», — йдеться у повідомленні.

Як стверджують науковці, овоч містить значну кількість каротину і понад 15% цукрів, переважно фруктози, а також сахарозу i глюкозу, клітковину, пектин, білки, фітин, фосфорні сполуки, ферменти, вітаміни А, В, С, В2, РР, ґ, мінеральні речовини (калій, кальцій, магній, залізо, кобальт).

«Кавбуз» займає одне з перших місць серед культур-джерел каротину. Наявність значної кількості бета-каротину в овочі забезпечує протипухлинний ефект, а також має значення в профілактиці i лікуванні атеросклерозу», — зазначають селекціонери.

Telegram Channel