Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Навального після невдалого отруєння намагалися добити другою порцією отрути

Олексій Навальний.

Фото Українська Правда.

Навального після невдалого отруєння намагалися добити другою порцією отрути

Силовики намагалися його отруїти вдруге

Агенти російської держбезпеки намагалися повторно отруїти російського опозиціонера Олексія Навального перед його відльотом до Берліна.

Про це пише Українська Правда посилаючись Times з посиланням на анонімні джерела в західній розвідці.

Навальному вдалося вижити завдяки своєчасній медичній допомозі.
 

«Джерела в західній розвідці повідомили нам, що після невдалої спроби вбити його з першого разу ймовірні агенти держбезпеки спробували вбити завзятого критика президента Володимира Путіна другою дозою отрути, перш ніж його вдалося доставити в безпечне місці в Берліні».

 

Нагадаємо, Олексія Навального, який намагається викривати представників російської влади та не раз перебував під арештом, отруїли в РФ препаратом «Новічок». 20 серпня він знепритомнів у літаку, потрапив до реанімації, потім впав у кому. З Росії його перевезли до Німеччини. 23 вересня Навального виписали з німецької клініки Charité.

Німецькі фахівці вважають, що Навального отруїли «поліпшеною» версією хімічної речовини групи «Новічок» – і він мав померти ще в літаку. На їхнє переконання, операцію з використанням такої новітньої отрути могла провести тільки російська спецслужба. Лабораторії у Франції і Швеції підтвердили отруєння Навального нервовим агентом із групи «Новічок».

Президент РФ Володимир Путін нібито заперечував отруєння Навального і презирливо відгукувався про нього в розмові з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Джерело: Українська Правда.
Telegram Channel