Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українка відсудила 10 тисяч гривень компенсації моральної шкоди через падіння на слизькому тротуарі

Лід на вулиці вчасно не прибрали.

Фото Pixabay.

Українка відсудила 10 тисяч гривень компенсації моральної шкоди через падіння на слизькому тротуарі

Жінці також повернули кошти за лікування

53-річна львів’янка відсудила у Львівського вищого професійного художнього училища компенсацію за отриману внаслідок падіння травму. Жінка послизнулася на льоду біля свого будинку, який перебуває на балансі училища, і зламала руку, – передає Zaxid.net.

Інцидент трапився 9 січня 2020 року біля будинку на вул. Сластіона, де мешкає жінка. У суді, який відбувся 17 листопада, львів'янка розповіла, що зранку 9 січня 2020 року вона вийшла з під’їзду свого будинку і на прилеглій до нього території послизнулась на тротуарі, що був вкритий льодом. Жінка впала і зламала руку.

Суд стягнув з Львівського вищого професійного художнього училища 8000 тисяч гривень майнової шкоди та 10 тисяч моральної компенсації на користь жінки.

За словами постраждалої, на лікування вона втратила 8000 грн, а також витратила ще 7000 грн на таксі. Також жінка заявила, що їй заподіяли моральну шкоду, оскільки вона тривалий час не могла сама себе обслуговувати та отримала психологічний стрес. Моральну шкоду постраждала оцінила у 20 тис. грн.

Будинок, в якому живе жінка, перебуває на балансі Львівського вищого професійного художнього училища. Представник цього навчального закладу заявив у суді, що постраждала не навела доказів, що отримала травму саме через ожеледицю і що прибудинкова територія належить училищу. Він також заявив, що 9 січня прибиральниця посипала території біля будинку піском, однак не надав суду докази цього.

Читайте також: Коронавірус може викликати проблеми з ерекцією у чоловіків, – лікар.

Сусідка жінки у суді розповіла, що разом з нею виходила з під’їзду зранку 9 січня, відтак побачила, що та послизнулась на льоду і впала. Суд також взяв до уваги попередження синоптиків про ожеледицю 9 січня.

Зрештою суддя Залізничного районного суду Дмитро Боровков вирішив частково задовольнити позов. Він стягнув з Львівського вищого професійного художнього училища 8000 тис. грн майнової шкоди та 10 тис. грн моральної компенсації на користь жінки.

Це рішення суду ще не набрало законної сили, бо не пройшло 30 днів з моменту його прийняття.

Telegram Channel