Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Знає кожне дерево: вже 40 років старовижівчанин починає день з обходу лісу

Волинь-нова

Знає кожне дерево: вже 40 років старовижівчанин починає день з обходу лісу

Майстер лісу – організатор та учасник усіх робіт на відведеній йому ділянці (обході), починаючи від збору лісового насіння й до кінцевої фази – реалізація стиглої деревини

Майстер лісу – людина, яка стежить за лісогосподарськими роботами і контролює усі процеси, що відбуваються на його обході. Найчастіше робота майстра лісу починається з об’їзду території і розподілу завдань між робітниками.

Здебільшого на Волині обхід майстра лісу налічує більше тисячі гектарів.

Реклама Google

У державному підприємстві «Старовижівське лісове господарство» працює досвідчений та мудрий майстер лісу Дубечненського лісництва Анатолій Денисович Юхимук. Саме він присвятив цій справі більше половини свого життя – понад 40 років. Анатолій Денисович є прикладом та «вчителем» для молодих поколінь.

Здебільшого на Волині обхід майстра лісу налічує більше тисячі гектарів.

«У липні 1980 року розпочав свою трудову діяльність. Був прийнятий майстром лісу Кримненського лісництва, у минулому ця посада називалася лісник. Бути майстром лісу – це не лише відповідально, але й фізично важко. Адже усі роботи в обході – збір насіння, створення розсадників, посадка лісових культур і догляд за ними, контроль за рубками та охорона лісів від незаконних рубок та пожеж – все це на «плечах» майстра лісу. Але незважаючи на складну роботу, у свої 66 років не уявляю жодного дня без лісу та своєї справ», – говорить Анатолій Юхимук.

 

 Майстру лісу потрібно протягом року постійно «тримати руку на пульсі», але особливо це актуально у період з весни і до пізньої осені, так як саме тоді – період підвищеної пожежної небезпеки. Саме він здійснює усі протипожежні заходи для уникнення лісових пожеж та для збереження флори та фауни в лісових масивах.

Джерело: Пресслужба ДП «Старовижівське ЛГ»
Telegram Channel