Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Погода на четвер, 17 грудня: на дорогах Волині ожеледиця

Ковзани маєте?

Фото if.depo.ua

Погода на четвер, 17 грудня: на дорогах Волині ожеледиця

Істотних опадів синоптики не прогнозують

Якою буде погода на Волині завтра:

17 грудня у Луцьку спорстерігатиметься хмарна погода. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень 1-3° тепла.

Хмарною погода буде і на теренах Волинської області. Без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Найтепліше 17 грудня було у 1989-му році – плюс 10,4 градуса, найхолодніше – у 1997-му році – мінус 25,5 градуса.

Народний прогноз погоди:

Цього дня вшановується пам’ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась. З цього дня розпочинались сильні морози: «Зима мости мостить», «Тріщить Варвара — бережи ніс та вуха». Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде — морози стоятимуть, якщо до землі прибивається — скоро відлига. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.

Прогноз погоди на післязавтра:

18 грудня синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура  вночі  від 2° морозу до 3° тепла, вдень 0- 5° тепла.

 

Telegram Channel