Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Очікують велику кількість людей: як у Харкові прощатимуться з Кернесом

У Харкові готуються до похорону.

Фото – Корреспондент.

Очікують велику кількість людей: як у Харкові прощатимуться з Кернесом

Харківський міський голова помер внаслідок ускладнень коронавірусу в німецькій клініці Шаріте

Триденну жалобу за Геннадієм Кернесом, про смерть якого стало відомо на передодні, оголосили у Харкові. До цього чиновника три місяці лікували в німецькій клініці «Шаріте», куди він потрапив у вересні через ускладнення від коронавірусу. У місті вже почали готуватися до прощання та похорону. 

Яка ситуація нині у місті, розповіли у ТСН.

Через смерть Геннадія Кернеса відучора в Харкові оголосили триденну жалобу. У місті скасували всі розважальні заходи, приспустили прапори та додали до них чорні стрічки 

У коридорі міської ради стоять дві світлини посадовця. Сюди колеги Кернеса і мешканці міста несуть квіти та лампадки. Кернес був мером Харкова від 2010 року. Він тричі перемагав на виборах. Востаннє за нього проголосували  понад 60% тих, хто прийшов на виборчі дільниці. До слова, це сталося попри те, що люди не бачили та не чули його кілька місяців.

У Харкові почали готуватися до похорону Геннадія Кернеса

Напередодні мерія зібралася на засідання, щоби вирішити, як і коли будуть ховати Геннадія Кернеса. Конкретної дати не називають, але похорони точно відбудуться наступного тижня. Відспівають посадовця у Благовіщенському соборі, а церемонія прощання відбудеться в оперному театрі. Ймовірно, що в цей день центральну вулицю перекриють для руху транспорту.

«Ми очікуємо величезну кількість людей. Тому нам потрібно зробити так, щоб були виконані всі карантинні заходи. Всі повинні бути в захисних масках, повинна дотримуватися соціальна дистанція», - каже секретар Харківської міськради Ігор Терехов. 

Саме Ігор Терехов, права рука Кернеса, нині керує містом як секретар міської ради. Його кандидатуру затвердили минулого тижня, під час першої сесії нового скликання. Саме він, за законом, упродовж 15 днів має звернутися до парламенту щодо призначення дати перевиборів.

Відомо, що поховають Геннадія Кернеса на алеї почесних харків'ян одного з міських цвинтарів. Але якого саме, обіцяють повідомити згодом. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel