Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Вітренко віддав 170 млн свого бонусу в бюджет на 4 роки

Юрій Вітренко за рішенням суду отримав із бюджету держкомпанії 170 млн грн бонусу і на 4 роки передав їх до держбюджету.

Фото 112.ua.

Вітренко віддав 170 млн свого бонусу в бюджет на 4 роки

Кошти з бюджету компанії, з якою судився менеджер, перейшли в державний бюджет

Колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко за рішенням суду отримав із бюджету держкомпанії 170 млн грн бонусу і на 4 роки передав їх до держбюджету. Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Цензор.НЕТ.

Так він прокоментував слова одного з гостей програми про те, що 170 млн грн, витрачені на виплату бонусу Вітренкові, можна було б витратити на доплати лікарям.

«Це не є державний бюджет, це не є в сфері впливу урядового, але це питання, яке вирішувалося між «Нафтогазом» і менеджером в судовому порядку. Це бонуси, які були нараховані і про які домовлялися до того взагалі, як наш уряд приступив до роботи», - сказав Шмигаль.

Цей менеджер залишив на 4 роки ці гроші в державному бюджеті, він їх не забрав. Це важливо. Так з ним було домовлено, і це теж важливий меседж.

Він підкреслив, що Вітренко на 4 роки передав ці гроші до держбюджету.

«Цей менеджер залишив на 4 роки ці гроші в державному бюджеті, він їх не забрав. Це важливо. Так з ним було домовлено, і це теж важливий меседж. Щоби ці гроші лишились, і були розподілені. Вони з бюджету компанії, з якою судився менеджер, перейшли в державний бюджет, і сьогодні державний бюжет ними користується через купівлю облігацій внутрішньої державної позики», – пояснив Шмигаль.

Telegram Channel