Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Працівники психіатричної лікарні два місяці не отримують зарплати

Лікарі очікують зарплати.

Фото Public Domain Pictures.

Працівники психіатричної лікарні два місяці не отримують зарплати

Йдеться загалом про 7 мільйонів гривень

На Рівненщині в Острозі люди вже перекривали автотрасу, щоб привернути увагу до цієї проблеми, передає «Рівне вечірнє».

Медичний заклад, схоже, переживає кризу, як й інші подібні заклади в Україні. Адже надає спеціалізовану допомогу. Через це фінансування, яке виділяє на пацієнтів Національна служба здоров’я України, недостатньо. Тож борги не лише із зарплатні, а й з комунальних послуг і витрат на ліки для пацієнтів.

Острозька психіатрична лікарня надає медичну допомогу за чотирма пакетами відповідно до договору, укладеного з НСЗУ. Наразі медикам на зарплатні картки почали надходити кошти. НСЗУ відповідно до договору виплатить усе, що заклад заробив, — а це 2,7 мільйона гривень.

Директор лікарні Павло Маєвський на лікарняному — у нього коронавірус. Але відомо, що ще наприкінці серпня він звертався до обласної ради з клопотанням про виділення 200 тисяч гривень на купівлю ліків.

Олег Вівсянник, начальник обласного управління охорони здоров’я:

— Острозька психіатрична лікарня надає медичну допомогу за чотирма пакетами відповідно до договору, укладеного з НСЗУ. Наразі медикам на зарплатні картки почали надходити кошти. НСЗУ відповідно до договору виплатить усе, що заклад заробив, — а це 2,7 мільйона гривень. Тоді як витрати закладу складають 4,3 мільйона гривень. Потрібна оптимізація і реорганізація медичного закладу — це один шлях. Інший — лікарня має почати заробляти гроші, щоб утримувати той штат працівників, який є зараз.

Читайте також: Лікарка розповіла, чи відновлюються легені після COVID-19.

А тим часом у вівторок Обласна рада на сесії внесла зміни до бюджету. Зокрема, виділено 4,7 млн. грн. на погашення заборгованості із зарплат перед працівниками трьох комунальних підприємств. Це обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав»,  обласний туберкульозний санаторій в Костополі та обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський», працівники якого того ж дня приїхали до Рівного, щоб висловити свої вимоги. Нещодавно ці підприємства було реорганізовано, а частину працівників звільнено. Тепер, заявив голова облради Кондрачук, зарплатні борги перед ними вдасться погасити вже найближчим часом.

Дарина Гузенкова.

Telegram Channel