Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Чеський суд визнав громадянина країни терористом за участь у війні проти України

На території країни до тюремного ув’язнення засуджено вісьмох громадян, які воювали на боці бойовиків.

Фото: ua.news.

Чеський суд визнав громадянина країни терористом за участь у війні проти України

Обласний суд Устецького краю Чехії заочно засудив до 15 років ув’язнення громадянина Чеської Республіки за участь у теракті, а саме війні на сході України на боці терористів «ДНР»

Як повідомляє Aktualne, 21 грудня було винесено вирок Олдржіху Грунду, який воював проти українських ЗС у Карлівці, Слов’янську, Сніжному, Шахтарську, Іловайську, спершу як командир бойової машини, а пізніше як командир роти танкового полку. 45-річного чеха судили заочно, слідчі вважають, що він досі перебуває на сході України. Як зазначив речник Національного центру боротьби з організованою злочинністю Чехії Ярослав Ібегей, чоловіка звинувачено у тому, що він з кінця травня 2014 року брав активну участь у збройному конфлікті на сході України на боці сепаратистів так званої Донецької народної республіки проти законного уряду України» – за чеським законодавством це теракт. При чому Кримінальний кодекс Чехії визначає теракт як акт, вчинений проти Чехії або міжнародної організації, але в той же час чеське законодавство переслідує також за терористичні напади й на інші держави.

Реклама Google

Як повідомлялося, у Чехії ліквідували «консульство ДНР».

45-річного чеха судили заочно, слідчі вважають, що він досі перебуває на сході України.

Генеральний прокурор Республіки Молдова Едуард Харунжен повідомив, що на території країни до тюремного ув’язнення засуджено вісьмох громадян, які воювали на боці бойовиків терористичних псевдореспублік на Донбасі.

Джерело: https://ua.news
Telegram Channel