Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Стояв біля ФСБ з трусами в руках: в Москві затримали кінорежисера, уродженця Львова

Наразі доля режисера невідома.

Фото Аскольда КУРОВА.

Стояв біля ФСБ з трусами в руках: в Москві затримали кінорежисера, уродженця Львова

Чоловік вийшов на одиночний пікет

У вівторок, 22 грудня, в Москві затримали відомого російського кінорежисера-документаліста, колишнього львів’янина Віталія Манського. Він вийшов на протест до будівлі ФСБ, щоб підтримати російського опозиціонера Олексія Навального. Про це у своєму Facebook повідомив інший документаліст Аскольд Куров, передає Zaxid.net.

Саме цей предмет гардеробу, згідно з розслідуванням Навального, було використано, щоб отруїти політика.

Манський прийшов до будівлі ФСБ, тримаючи в руках сині труси. Саме цей предмет гардеробу, згідно з розслідуванням Навального, було використано, щоб отруїти політика. Поліцейські затримали режисера та відвели його до Мещанського відділу внутрішній справ.

Пікети на підтримку Навального після оприлюднення розслідування про участь ФСБ в його отруєнні пройшли у Москві та інших містах Росії.

Нагадаємо, Навальний розповів про результати розслідування замаху на себе.

Віталій Манський народився у Львові у 1963 році. Після навчання у ВДІК жив та працював у Росії. У 2015 році переїхав до Латвії. Режисер є автором понад 30 фільмів, які демонстрували на фестивалях у Каннах, Берліні, Роттердамі, Локарно та інших. Отримав понад сотню престижних нагород, зокрема «Срібний глобус» Карлових Вар, «Срібний голуб» Лейпцигського фестивалю, головні призи МКФ у Варшаві, Їглаві, Трієсті. Президент МКФ документального кіно «Артдокфест».

Один із фільмів Віталія Манського «Рідні» базується на подорожі режисера до своїх родичів у Львів, Одесу, на Донбас та до Криму. Він досліджує стосунки, надії, думки таких різних, але рідних для нього людей. Крізь історію своєї родини режисер зображає новітню історію України.

Telegram Channel