Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Жінка, яка називала себе поштаркою, виманювала гроші у пенсіонерів

Тривають слідчі дії.

Фото zak-kor.net.

Жінка, яка називала себе поштаркою, виманювала гроші у пенсіонерів

Відкрито кримінальне провадження

Промишляла шахрайка у Первомайському районі області і встигла обібрати літніх людей майже на 6 500 гривень. Незаконні дії зловмисниці припинили правоохоронці Первомайського райвідділу поліції. Саме до них звернулося із заявами кілька потерпілих громадян району у кінці літа та на початку осені нинішнього року, передає ukurier.gov.ua.

Вона давала пенсіонерам крупні купюри, начебто у неї менших не було, отримувала від потерпілих здачу і швидко зникала. Коли ж опісля люди виявляли, що жінка, всунула їм не справжні, а сувенірні гроші, хапалися за голову та намагалися наздогнати зловмисницю.

Вони розповіли правоохоронцям, що в їхні домівки навідувалася псевдопоштарка і повідомляла про нарахування одноразової допомоги у сумі 185 гривень. При цьому вона давала пенсіонерам крупні купюри, начебто у неї менших не було, отримувала від потерпілих здачу і швидко зникала. Коли ж опісля люди виявляли, що жінка, всунула їм не справжні, а сувенірні гроші, хапалися за голову та намагалися наздогнати зловмисницю, та дарма.

Читайте також: Волинянин до смерті побив товариша: зловмисник проведе за ґратами 7 років.

Після того, як поліцейські дізналися про неправомірні дії шахрайки, яка ошукувала пенсіонерів на території їхнього району, вони почали її розшукувати і згодом встановили особу та місцезнаходження псевдо поштарки. Нею виявилася 51-річна жителька Донецької області, яка раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за подібні злочини. Наразі ведеться слідство і встановлюється причетність шахрайки до таких же зловмисних діянь, скоєних в інших областях України.

Згідно кримінального провадження, відкритого слідчими Первомайського відділу поліції за ч.2ст.190 (шахрайство) ККУ жінці «світить» до трьох років позбавлення волі.

Telegram Channel