Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Бойовики звільнили з полону військового 14-ї «волинської» бригади

Військового звільнили.

Фото з фейсбуку.

Бойовики звільнили з полону військового 14-ї «волинської» бригади

Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ українській стороні було повернуто військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, молодшого сержанта Пупка Олександра Івановича, який за обставинами, які встановлюються, нещодавно потрапив на тимчасово непідконтрольну територію

Бойовики звільнили з полону українського військового Олександра ПупкаУкраїнський військовий на Донбасі потрапив у полон бойовиків, якого затримали 17 грудня.

Про це Українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомила у фейсбуці, передає «Бабель».

Нагадаємо, у полон найманців РФ потрапив воїн 14 окремої механізованої бригади ЗСУ Пупко Олександр Іванович

Наразі встановлюються обставини, за яких молодший сержант потрапив на тимчасово непідконтрольну територію.

Нагадаємо, бойовики підтверджували, що затримали українського бійця який нібито перебував у стані «наркотичного сп’яніння». За їхніми даними, це сталося неподалік селища Слов’яносербськ Луганської області. Також терористи повідомили, що разом з ним захопили ще одного військового, але згодом він помер за нез’ясованих обставин.

17 грудня на Донбасі бойовики передали українській стороні тіло загиблогоБойовики на Донбасі передали українській стороні тіло військового. Обставини його смерті зʼясовують військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ. Спочатку в ТКГ повідомили, що військовий помер від «алкогольної або наркотичної інтоксикації». Начебто у стані сп’яніння 14 грудня він самовільно без зброї перейшов на територію противника, де і помер. Пізно ввечері 17 грудня видання «Цензор.Нет» опублікувало новину про те, що бойовики повернули українського військового задушеним — а не пʼяним, як спочатку заявила ТКГ. Журналісти посилались на результати судово-медичної експертизи. Основною причиною смерті вказано асфіксію, категорія смерті — насильницька. У документі зазначено, що на тілі військовослужбовця виявлені численні синці та садна.

Читайте такожЗеленський вручив «Золоту зірку» Героя України батьку загиблого айдарівця з Волині.

Джерело: Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі
Telegram Channel