Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Час прибуття на виклик наряду поліції – 6-7 хвилин: на Волині створили ситуативний центр

Установа також буде аналітичним центром при ГУНП в області у разі надзвичайної ситуації.

Фото Волинська ОДА.

Час прибуття на виклик наряду поліції – 6-7 хвилин: на Волині створили ситуативний центр

В області запрацював Ситуаційний центр головного управління Нацполіції у Волинській області

 

 Відкриття ситуаційного центру, що знаходиться у приміщенні ГУНП у Волинській області, відбулося 23 грудня 2020-го року, за участі першого заступника голови ОДА Сергія Мовенка, голови обласної ради Григорія Недопада та начальника департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексія Сергєєва.

Доки оператор служби «102» спілкується із заявником та встановлює деталі, найближчий наряд поліції вже прямує до місця виклику чи події, бо тут спрацьовує вже диспетчерська служба, як друга ланка роботи ситуаційного центру, що знаходиться навпроти відділу служби «102».

Читайте також Вбивцю з Волині, який зґвалтував 47-річну жінку, судитимуть.

Як розповів начальник головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко, Ситуаційний центр – це один із підрозділів головного управління НП на Волині, який відповідатиме за координацію роботи та реагування усіх нарядів області. Крім цього, установа буде аналітичним центром при ГУНП в області у разі надзвичайної ситуації. Метою створення такого центру було об’єднання та розміщення усіх служб в одному приміщенні, аби у разі випадку будь-якої резонансної події чи злочину в якомога короткий час зреагувати на це. 

 

 Так, ситуаційний центр обладнаний двома відеостінами, на які виводиться, за необхідності, аналітична інформація. Тут на постійній основі щоденно працює 25 осіб, в тому числі 15 – в добовому режимі. Саме тому, є й обладнана кухня та кімнати відпочинку.

В області встановлено понад 700 камер відеоспостереження, і трансляція 585-ти камер доступна у ситуаційному центрі.

Структурно до центру входять: відділ служби «102», відділ диспетчерської служби, чергова частина та ситуаційний відділ. Його робота покликана скоординувати роботу як поліцейських підрозділів, так і при необхідності інших правоохоронних органів.

 

 Під час презентації центру присутнім провели екскурсію та розповіли про організацію роботи ситуаційного центру від диспетчерського служби «102» до ситуаційної зали, де приймаються рішення.

Зокрема, як розповів начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області Віталій Ковальчук, перша ланка роботи центру - відділ служби «102», звідки стартує уся робота поліції, як тільки надходить дзвінок на лінію «102».

 

 

Далі, доки оператор служби «102» спілкується із заявником та встановлює деталі, найближчий наряд поліції вже прямує до місця виклику чи події, бо тут спрацьовує вже диспетчерська служба, як друга ланка роботи ситуаційного центру, що знаходиться навпроти відділу служби «102».

Зокрема, повідомлення про виклик із служби «102» в онлайн режимі відразу надходить до диспетчерської служби, яка створює завдання для найближчого до місця події наряду поліції та спрямовує його туди. Усе відбувається в режимі «он лайн» та відображається на моніторах. Своєю чергою, наряди поліції це також бачать в режимі реального часу на планшетах, якими вони забезпечені. Таким чином середній час реагування на подію становить 6-7 хв у місті. Після надходження повідомлення диспетчеру, повідомлення отримує територіальний підрозділ поліції. 

 

 Окрім цього, у разі скоєння резонансного або тяжкого кримінального правопорушення, з метою оперативного інформування та реагування на це, у центрі є чергова частина, яка координує роботу усього підрозділу.

Для прикладу, в області встановлено понад 700 камер відеоспостереження, і трансляція 585-ти камер доступна у ситуаційному центрі. Володіння такою інформацію як в онлайні, так і в архіві, дає можливість оперативно встановлювати як людей, так і транспортні засоби, на яких вони рухаються. 

Тож весь комплекс дій працівників створеного Ситуаційного центру забезпечить покращення координації та управління силами і засобами правоохоронних органів області. Волинський ситуаційний центр при ГУНП – вже 12 в Україні.

«Від імені голови облдержадміністрації вітаю Волинь із відкриттям такого чудового центру. Хочу відзначити, що поліція Волинської області є дуже професійною та фаховою. Вважаю, що цей центр буде дуже корисним та дієвим для наших поліцейських при розкритті злочинів. Дякую забудовнику за таке сучасне та комфортне приміщення. Бачимо, що є державна підтрика нацполіції, не зважаючи на непростий рік, і фінансування знаходиться. Сподіваюся, що у наступному році продовжиться цей складний етап реформування нацполіції. Вітаю усіх з прийдешніми святами, бажаю міцного здоров’я та дякую за вашу непросту роботу», - сказав на відкритті заступник голови ОДА Сергій Мовенко.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

 

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel