Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку понищили пам’ятку архітектури. На місці працює поліція (Фото, Відео)

Знищили пам’ятку.

Фото Олександра Котиса.

У Луцьку понищили пам’ятку архітектури. На місці працює поліція (Фото, Відео)

На місці тривають розбірки

У Луцьку понищили пам'ятку архітектури на Сенаторки Левчанівської, 5. На разі там працює слідчо-оперативна група. В порушників вимагають повернути все, як було, в тижневий термін.

Про це розповів у фейсбуці начальник відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис.

«Зранку працівники відділ охорони культурної спадщини виявили, що розбирають НЕСУЧУ стіну пам'ятки на Сенаторки Левчанівської, 5. На вимогу показати дозвіл на переробку пам'ятки працівники не відреагували. Тому викликали поліцію (треба подякувати, що приїхали чере 3 хвилини) і муніципальну варту», – написав Котис. 

 На місце оперативно прибув, як буцімто представник власника і його адвокат Тихон Павлюк,  який не зміг довести поліцейським, що він має право представляти власника і кого саме. 

За його словами, на місце оперативно прибув, як буцімто представник власника і його адвокат Тихон Павлюк,  який не зміг довести поліцейським, що він має право представляти власника і кого саме.

«Поки ми з поліцією зупиняли хлопців з ломами, адвокат казав їм не слухати нас і продовжувати роботи. Вони то зупинялися, то продовжували. Врешті хтось із них засунув лом і остаточно вибив білявіконну підпорку несучої стіни головного фасаду. Добралися до єдиного сьогодні збереженого в Луцьку зразка різьбленого елемента, який має високу культурно-історичну цінність як приклад декоративного мистецтва доби індустріалізації», – розповів краєзнавець. 

 
 

 

 
 

 

 Читати також: Показали, в якому кабінеті у Луцьку сидів ексміністр УНР Тимошенко

 

Джерело: Фейсбук
Telegram Channel