Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Розступіться Мессі та Роналду — Левандовський носа вам утер!

апітан мюнхенського гранда — до п’ятьох трофеїв, здобутих клубом цьогоріч: «Хлоп’ята, виблискуйте якнайстаранніше — робитиму селфач!».

Фото EPA/UPG.

Розступіться Мессі та Роналду — Левандовський носа вам утер!

Польський забивайло «Баварії» провів надпотужний сезон у європейському футболі

32-річний нападник мюнхенської «Баварії» і збірної Польщі Роберт Левандовський визнаний найкращим футболістом року за версією ФІФА.

Це можна вважати хоч якоюсь компенсацією за неодержаний «Золотий м’яч» (поляк був явним фаворитом у боротьбі за головну індивідуальну футбольну нагороду, проте її вручення  скасували через пандемію коронавірусу).

Здобутки Роберта у 2020 році справді вражають: разом із «Баварією» він виграв Чемпіонат Німеччини, Кубок Німеччини, Суперкубок Німеччини, Лігу чемпіонів і Суперкубок УЄФА. Проте головне — індивідуальний внесок футболіста у завоювання кожного з цих трофеїв. У сезоні 2019–2020 Левандовський став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів
(15 голів), найкращим бомбардиром Чемпіонату Німеччини (34 голи) і найкращим бомбардиром Кубка Німеччини (6 голів). Він перший футболіст, який виграв три турніри за сезон і в кожному з них став найкращим забивайлом.

На звання гравця № 1 року також претендували живі легенди світового футболу: 33-річний Ліонель Мессі з «Барселони» та 35-літній Кріштіану Роналду з «Ювентуса». Тож у боротьбі за ФІФА The Best Левандовський випередив дядьків, у яких 11 «Золотих м’ячів» на двох! 

Нагадаємо, зупинилося серце олімпійського чемпіона з України.

Хоча історія Роберта дуже відрізняється від історій Ліонеля та Кріштіану. Мессі свій перший «Золотий м’яч» одержав у 22, Роналду — у 23. А Левандовський у 22 ще був гравцем відверто скромного за європейськими мірками познанського
«Леха». А до 20-річчя — взагалі «бігав» за більш ніж посередній навіть у масштабах Польщі «Зніч» із Прушкува.

Потім, 2010-го, був переїзд до дортмундської «Боруссії» Юргена Клоппа, у складі якої Левандовський двічі здобував золото Бундесліги. До речі, «чорно-жовтим» 22-річний поляк дістався мало не за смішні як для великого футболу гроші — «Лех» відпустив свого лідера в Німеччину менш ніж за п’ять мільйонів євро (хоча за два роки до того за футболіста взагалі було заплачено лишень півтора мільйона злотих).

Реклама Google

22 вересня 2015 року Левандовський утнув таке, що не підкорялося ані Дієго Марадоні, ані Ліонелю Мессі, ані Кріштіану Роналду. У поєдинку з «Вольфсбургом» Роберт вийшов на заміну в другому таймі й протягом 8 хвилин 59 секунд оформив пента-трик (забив п’ять голів!).

А ось 2014-го, після закінчення контракту з дортмундською «Боруссією», Роберт укладає трудову угоду зі справжнім грандом німець-кого та європейського футболу — мюнхенською «Баварією». За шість років Левандовський з «Баварією» (або ж «Баварія» з Левандовським!) здобуває 15 трофеїв: шість чемпіонств, три Кубки і чотири Суперкубки Німеччини, а також цьогорічні тріумфи в Лізі чемпіонів та Суперкубку УЄФА. До того ж поляк п’ять разів виграє бомбардирську гонку Бундесліги.

Ну а 22 вересня 2015 року Левандовський утнув таке, що не підкорялося ані Дієго Марадоні, ані Ліонелю Мессі, ані Кріштіану Роналду. У поєдинку з «Вольфсбургом» Роберт вийшов на заміну в другому таймі й протягом 8 хвилин 59 секунд оформив пента-трик (забив п’ять голів!). Стільки само, як Євген Селезньов протягом усієї передзимової частини змагань в УПЛ. Щоправда, з однією суттєвою відмінністю: Селезньов усі п’ять «поклав» із пенальті, а Левандовський усі п’ять — з гри!

Звісно, Роберт Левандовський є мегазіркою збірної Польщі, її капітаном, а також рекордсменом за кількістю ігор (116) та голів (63). Тож попит у хлопчаків на футболки з його прізвищем на теренах від Любліна до Щеціна, і від Кракова до Гданська просто зашкалює. А що то воно буде, якщо наступного року цей чолов’яга — першим серед поляків — таки одержить той «Золотий м’яч»…

Telegram Channel