Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі прийняли бюджет на 2021 рік

Базовим джерелом наповнення загального фонду міської казни – податок та збір на доходи фізичних осіб.

Фото: Ковельська міська рада.

У Ковелі прийняли бюджет на 2021 рік

Обсяг фінансового ресурсу Ковеля на наступний рік складе понад 665 мільйонів гривень

Сьогодні на другій сесії міської ради затвердили бюджет міської територіальної громади на 2021 рік.

Обсяг фінансового ресурсу Ковеля на наступний рік складе понад 665 мільйонів гривень.

Як і у попередніх роках, базовим джерелом наповнення загального фонду міського бюджету залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, частка якого в прогнозованому обсязі доходів загального фонду (без урахування трансфертів) становить 50 відсотків, а це понад 222 мільйони.

Відповідно до вимог чинного бюджетного законодавства норматив відрахування податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету залишається на рівні 60 відсотків.

Майже 2 мільйони 500 тисяч гривень скерують податку на прибуток підприємства комунальної власності міста.

Ковельчани (власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості) сплачують до міського бюджету й податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ця сума у 2021 році має сягнути понад 11 мільйонів гривень.

Сума надходжень до бюджету від сплати плати за землю фізичними та юридичними особами становитиме понад 101 мільйон гривень.

Від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) Ковелю дістанеться понад 23 мільйони 200 тисяч гривень.

Відтепер 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного пального на постійній основі зараховується до бюджетів місцевого самоврядування. Очікувана сума цих надходжень у 2021 році - понад 17 мільйонів гривень. 

Обсяг капітальних вкладень визначений в розмірі понад 74 мільйонів 611 тисяч. У наступному році першочергово будуть виконуватись роботи на тих об’єктах, на які уже підготовлена проєктно-кошторисна документація.

У 2021 проведуть капітальний ремонт на вулицях Павлова, Заводській, Відродження.

Крім того, на поточний ремонт доріг та їх зимове утримання планують використати майже 30 мільйонів гривень.

Також відремонтують прибудинкові території за адресами: вул.Театральна, 28 - вул.Мічуріна, Відродження (від ж/б №4 до Тараса Боровця), Володимира Кияна,47-49, вул.40 років Перемоги,13, вул.Незалежності 80 - Вербицького,2, вул.Смирнова,14а, вул.Міцкевича.

Понад мільйон гривень буде спрямовано на прокладання мереж водовідведення, що по вулиці Мстислава. Водогони продовжать будувати в районі Ковеля-2. Реконструкцію вуличного освітлення здійснять на Луцькій-Ольжича.

Сума надходжень до бюджету від сплати плати за землю фізичними та юридичними особами становитиме понад 101 мільйон гривень.

У 2021 також заплановані роботи в закладах освіти. Це капітальний ремонт фасаду закладу дошкільної освіти №12 «Золота рибка», продовження капітального ремонту фасаду СШ №3, санвузлів ЗЗСО №12, на умовах співфінансування плануюється ремонт даху ЗЗСО№8.

Місто спрямує кошти на ремонт в КЗ КДЮСШ ім.Є.Кондратовича. Також на умовах співфінансування - 30% (7,5 мільйона гривень) передбачено на будівництво спортивного ядра колишнього «Локомотиву». Понад 360 тисяч — на капітальний ремонт ДЮСШ№1.

7,2 мільйона отримає Ковельське МТМО. Цю суму вони планують використати на будівництво приймального відділення та капітальний ремонт даху лікарні.

Передбачено 2 мільйони гривень на співфінансування проєктів ОСББ, які вони зможуть реалізувати на конкурсній основі.

Мільйон гривень виділено на бюджет участі. Буде розроблене відповідне Положення, аби люди або ж громадські об’єднання мали змогу реалізувати свій цікавий проєкт для туристів чи ковельчан.

Також депутати внесли зміни до програм місцевого значення. Серед них - охорони навколишнього природного середовища в місті Ковелі; з проведення заходів по локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського; розробки містобудівної документації на забудову території міста Ковеля.

Читайте також: У Луцьку прийняли бюджет на 2021 рік: на що підуть гроші

Ряд програм прийнято на наступний рік — житло для молоді; успішний педагог; молодь Ковеля; підтримки розвитку пріоритетних видів спорту; розвитку фізичної культури і спорту; підтримки сім'ї та молоді; розвитку культури та мистецтва; збереження пам’ятників та об’єктів культурної спадщини; соціального захисту окремих категорій мешканців міста; надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку; профілактики правопорушень і злочинів.

Депутати дали згоду на початок реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Ковельської міської ради, прийняття у комунальну власність міста закладів культури, освіти, охорони здоров’я, які знаходяться на території сільських населених пунктів, що увійшли до міської територіальної громади.

Обранці громади затвердили структуру виконавчих органів міської ради, Регламент Ковельської міської ради.

Підтримали проєкти рішень про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 м. Ковеля, перелік адміністративних послуг, що надаються працівниками ЦНАПу.

Джерело: Ковельська міська рада
Telegram Channel