Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Велике будівництво»: Волинь повністю виконала план

Наступного року програма не зупиняється.

Фото Промінь.

«Велике будівництво»: Волинь повністю виконала план

Чергова перемога «Великого будівництва» – 100 спортивних об’єктів готові приймати відвідувачів. Саме стільки спортивних споруд мали бути завершені цього року, а отже план виконано на сто відсотків

«Загалом в Програму «Велике будівництво» включено стадіони, фізкультурно-спортивні комплекси, спортивні поля, інфраструктура для водних видів спорту. Для мешканців багатьох регіонів України ці спортивні об’єкти чи не єдина можливістю якісно займатися спортом та проводити місцеві змагання на належному рівні», – відзначає Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Лідери, які повністю реалізували програму по проєктах, запланованих на 2020 рік,  – Донецька, Луганська, Житомирська, Київська, Полтавська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька області та місто Київ.

Команда Мінрегіону відзначила найкращі проєкти серед сотні:

  • фізкультурно – оздоровчий комплекс в м. Дергачі Харківської області. Цей комплекс нещодавно відвідав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, який був приємно вражений високим рівнем виконання проєкту. Дійсно, ФОК надсучасний і виглядає не гірше, ніж спорткомплекси у великих містах. Він здатен приймати близько 400 відвідувачів щодня
  • водна арена в Тернополі – це ще один із прикладів високої якості будівельних робіт
  • спортивний майданчик в м. Южне Одеської області Завдяки реконструкції дві школи, що розташовані поруч, зможуть одночасно проводити змагання для 500 дітей.

Читайте також Показали, як в Шацькому районі біля озера будують школу.

Нагадаємо, що Велике будівництво – це перший в Україні інфраструктурний проєкт такого великого масштабу, який реалізується не на папері, а реально втілюється в життя. Він ініційований Президентом та реалізується Мінрегіоном у співпраці з місцевою владою. В цьому році було підготовлено до реконструкції близько 600 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень.

Заплановано, що до кінця 2020 року мають бути завершені щонайменше 100 шкіл, 100 садочків та 100 спортивних об’єктів по всій Україні. Дві третини плану вже виконані, на черзі – садочки. Станом на 23 грудня будівельна готовність по всім об’єктам Великого будівництва складає 98%.

Лідери, які повністю реалізували програму по проєктах, запланованих на 2020 рік,  – Донецька, Луганська, Житомирська, Київська, Полтавська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька області та місто Київ.

Наступного року програма не зупиняється. ОДА вже подали до Мінрегіону свої пропозиції щодо проєктів, які можуть бути включеними до Великого будівництва. Акцент – на проєктах, що сприятимуть розвитку регіонів, туристичних об’єктах, соціальній інфраструктурі.

Міністерство розвитку громад та територій України.

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel