Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Грип та ГРВі: Волинь перебуває в передепідемічному періоді

За тиждень захворіли 5 тисяч волинян.

Фото лабораторного центру.

Грип та ГРВі: Волинь перебуває в передепідемічному періоді

Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано

У Волинській області, як і на території всієї країни, запроваджено проведення щотижневого рутинного епідеміологічного нагляду захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні  інфекції.

Про це інформують у Волинському обласному лабораторному центрі. 

 За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий  епідемічного порогу на 6% та становить 452,7 на 100 тис. населення, а також на 10% вищий за аналогічний період минулого сезону.

Перевищення епідемічного порогу відмічається у центрально-східних регіонах країни, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу. В інших регіонах України, зокрема у Волинській області – низька інтенсивність епідемічного процесу грипу. Це свідчить, що Волинь перебуває в перед епідемічному періоді.

В області інтенсивний показник захворюваності становить 496 на 100 тисяч населення (вищий від середньо державного на 9%), нижчий від епідемічного порогу на 14% В порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник захворюваності менший на 2 %.  Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському та Луцькому районі.

Протягом останнього тижня в області захворіло понад 5 тисяч волинян на ГРВІ, із них 46% — це діти віком до 17 років (понад 2 тис.). 

Протягом останнього тижня в області захворіло понад 5 тисяч волинян на ГРВІ, із них 46% — це діти віком до 17 років (понад 2 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло понад 63 тис. мешканців області, що на 7 тис. більше ніж попереднього сезону. Всього в області вакциновано понад 2 тис. осіб, із них 50% — це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком 6 міс. – 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Джерело: Волинський обласний лабораторний центр
Telegram Channel