Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Питання про кнопкодавство у регламентному комітеті Верховної Ради вирішили не розглядати

В парламенті й далі процвітає кнопкодавство.

Фото torange.biz.

Питання про кнопкодавство у регламентному комітеті Верховної Ради вирішили не розглядати

Бездіяльність пояснили тим, що нібито питання не належить до сфери відповідальності комітету

Комітет ВР з питань регламенту та депутатської етики не розглянув матеріали щодо ймовірного кнопкодавства під час голосування за кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Про це повідомляє «Суспільне».

Вони хотіли якісь докази продемонструвати, а ми хто такі? Ми ж комітет, а не силові структури.

Рішення не розглядати це питання в комітеті пояснили тим, що вона нібито не належить до сфери відповідальності комітету.

«Голова комітету («слуга народу» Сергій Кальченко - ред.) у неї (депутатки «Голосу» Інни Совсун - ред.) сьогодні запитав, чому ви не несете повідомлення про скоєння злочину до Державного бюро розслідувань, вона не знає, що відповісти. Ми що, ДБР? Чи хто ми? Вони хотіли якісь докази продемонструвати, а ми хто такі? Ми ж комітет, а не силові структури. Їх (докази - ред.) треба до ДБР нести», - сказав журналістам заступник голови комітету, нардеп «Батьківщини» Сергій Євтушок. 

Нагадаємо, учитель за волосся виволік школярку з класу: відео інциденту потрапило в мережу.

Читайте також: «ЄС» готова оскаржити в суді призначення Шкарлета міністром освіти, - нардеп Геращенко

Євтушок підкреслив, що питання посилення відповідальності за «кнопкодавство» не належить до відання Комітету з питань регламенту.

«Це належить до відань Комітету з питань правоохоронної діяльності. Там розглядаються подібні історії: кримінальні провадження і посилення відповідальності. Наш комітет не є тим комітетом, який мав би це розглядати», - підкреслив Євшуток.

Нагадаємо, 25 червня уряд призначив Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки і одночасно поклало на нього обов'язки в.о. міністра. Рішення було прийнято всупереч громадській критиці, яка звучала з приводу його можливого призначення.

Telegram Channel