Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У волинському селі організували міжнародний співочий фестиваль на 100 учасників

Мета фестивалю - дати шанс обдарованим дітям із сільської глибинки заявити про себе.

Фото Газета Полісся.

У волинському селі організували міжнародний співочий фестиваль на 100 учасників

Єлизавета Кузьмич із Дольська перемоглау співочому конкурсі

Міжнародний фестиваль «Співай, Полісся, золоте» — унікальна подія, що прославила Любешівщину на всю Україну та Білорусь, пише газета Полісся.

Єлизавета Кузьмич.
Єлизавета Кузьмич.

  У селі Дольськ на Любешівщині започатковано фестиваль-конкурс вокального та хореографічного мистецтва «Співай, Полісся, золоте», покликаний передусім давати, так би мовити, місце на сцені обдарованим дітям із сільської глибинки.

Цьогоріч захопливе дійство заграло ще яскравіше: на ньому виступило більше двохсот дітей з Волині, Львівської області, м. Києва, республіки Білорусь.

Як розповідає його засновниця, організаторка (вона ж і мама переможниці — тринадцятирічної Єлизавети Кузьмич) Тетяна Кузьмич, на стартовому етапі співочих змагань планувалося створити свого роду «мистецьку платформу», яка б посприяла безкоштовно виступати дітям різних соціальних категорій з найвіддаленіших куточків нашого краю.

З моменту організації (2019 рік) мистецька подія об’єднала близько ста учасників. Утім цьогоріч захопливе дійство заграло ще яскравіше: на ньому виступило більше двохсот дітей з Волині, Львівської області, м. Києва, республіки Білорусь. Тож завдяки участі юних талантів із сусідньої держави захід набув статусу міжнародного. Щоправда через пандемію конкурсну програму змушені були представляти дистанційно.

Читайте також У волинському селищі оголосили конкурс на краще новорічне оформлення.

Прикметним є те, що керівниці сільського будинку культури Тетяні Іллівні Кузьмич вдалося залучити до свого дітища авторитетне журі, яке очолив заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець, організаторів та меценатів відомих комерційних підприємств, представників місцевої та обласної влади.

 

 П’єдестал конкурсу акапельним виконанням пісні «Помолимось за Україну» цьогоріч підкорила Єлизавета Кузьмич. Варто зазначити, що це далеко не перший тріумф дівчинки. Серед своїх здобутків вона має звання лауреата на всеукраїнському конкурсі «Нові імена України», призове місце у «Срібних дзвіночках», десятки нагород та дипломів, здобутих у вокальних та музичних (по класу фортепіано) конкурсах, переважна більшість з яких – міжнародні.
Приємним сюрпризом для юної виконавиці стало запрошення від очільника журі Сергія Скулинця до Луцька. Там у власній студії звукозапису «Шанс-Music», що належить маестро, співачці влаштували безкоштовний запис пісні «Новий рік прийшов на Україну».

Леся МІНІБАЄВА, газета «Полісся».

Джерело: Газета «Полісся».
Telegram Channel