Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У лікарні, яку очолює волинянин, уперше в Західній Україні, пересадили печінку

Трансплантація.

Фото зі сторінки Олега Самчука.

У лікарні, яку очолює волинянин, уперше в Західній Україні, пересадили печінку

Ще чотири врятовані життя

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги уперше трансплантували печінку.  Цього дня львівські лікарі пересадили ще три органи – серце і дві нирки.

Про успішні операції розповів головний лікар медзакладу Олег Самчук на своїй сторінці у фейсбуці.

Трансплантація печінки відбулася вперше на Західній Україні. Львівська лікарня стала другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції. Донором була 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. Розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.

Львівська лікарня стала другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції. Донором була 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. 

Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, яка мала цироз. Орган уже був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація. Щоб її виконати, на запрошення львівських лікарів із Києва приїхала команда Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова  на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з львівськими хірургами. Вона тривала одинадцять годин.

Реклама Google

Серце отримав 45-річний одесит. Після інфаркту його власний орган не міг виконувати свою функцію. Донорське серце було для нього єдиним шансом жити. Традиційно на цю операцію до Львова приїхала команда Інституту серця МОЗ України  на чолі з Борисом Тодуровим та Гаврилом Ковтуном. 

Реципієнтами нирок стали жителі Тернопільщини 35-річна жінки і 47-річний чоловік. Органи пересаджували спільно з лікарями Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова.

«Минула доба показала: –лікарі інтернаціональні. Незалежно від місць роботи усі приїхали у Львів і дружньо, забувши про будь-які амбіції, зробили велику справу –врятували життя чотирьох людей. Наша співпраця цього року продемонструвала хороший результат. І це тільки початок. У Львові ми будемо об’єдувати лікарів не тільки з України, а й Європи та світу. Наша лікарня і надалі буде відкритою для усіх, хто хоче розвивати медицину», – написав Олег Самчук.

Читати також: Підтримайте кандидата на звання «Людина року» – хірурга з Ковеля Олега САМЧУКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel