Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Відео з актом вандалізму: рівненська поліція знайшла неповнолітнього, покарають його матір

Свою поведінку хлопчик пояснити не зміг.

Фото suspilne.media.

Відео з актом вандалізму: рівненська поліція знайшла неповнолітнього, покарають його матір

Хлопець потрощив дерев'яну фігуру-іграшку для дітей у парку відпочинку

На Рівненщині покарають батьків малолітнього хлопця, який потрощив дерев'яну фігуру-іграшку для дітей у парку відпочинку. Сам процес зафіксувала камера спостереження, відео опублікували в соцмережах. Адмінпротокол склали на матір, бо хлопчикові – 12 років. Сам інцидент стався у місті Дубно, передає Суспільне. Рівне.

На відео з камери спостереження, яке опублікували в групі «Типове Дубно» у Facebook, видно, що 25-го грудня двоє підлітків близько 18:20 приїхали на велосипедах до місця відпочинку на «Острівку», що на річці Іква. Один з хлопців ногами та руками ламав дерев'яну фігуру мотоцикла, яку облаштували волонтери для дитячих ігор.

«Відео правоохоронці виявили при моніторингу мережі інтернет 28-го грудня. Працівники ювенальної служби оперативно знайшли хлопців. Ними виявилися 12-річний та 15-річний дубенчани», – повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

Вона уточнила, що хлопці навчаються у різних школах міста, проте проживають неподалік один від одного, тому товаришують та часто бачаться.

Саму дерев'яну фігуру шарпав та копав молодший, кажуть в поліції. Старший нібито намагався втихомирити товариша, проте, той зупинився, лише коли відламав кілька частин фігури.

«Свою поведінку хлопчик пояснити не зміг. Батьки запевнили, що раніше такої агресії за сином не спостерігали. Вони понесуть адмінвідповідальність за свого сина, бо він не досяг віку, з якого настає відповідальність», – каже Марія Юстицька.

«Батьки запевнили, що раніше такої агресії за сином не спостерігали. Вони понесуть адмінвідповідальність за свого сина, бо він не досяг віку, з якого настає відповідальність», – каже Марія Юстицька.

На матір 12-річного школяра правоохоронці склали адміністративний протокол за невиконання батьківських обов'язків щодо виховання сина. Поламану фігуру батьки пообіцяли поремонтувати.

Читайте також: На Волині вандали пошкодили футбольне поле.

Зі старшим школярем правоохоронці провели профілактичну бесіду.

Telegram Channel