Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Використовують унітаз замість смітника»: Луцькводоканал звернувся до мешканців міста

У період свят працівники комунпідприємства частіше їздять на виклики щодо засміченого туалета.

Фото pixabay.com.

«Використовують унітаз замість смітника»: Луцькводоканал звернувся до мешканців міста

У святковий час стрімко зростає кількість аварійних ситуацій на водопровідних мережах, масово утворюються закупорювання труб та серйозні засмічення каналізаційних мереж

Комунпідприємство «Луцькводоканал» наголошує, що каналізація не призначена для зливу залишків їжі чи будь-яких інших відходів, окрім стоків води та нечистот! Закликаємо споживачів виважено і відповідально ставитися до використання каналізаційних мереж, аби не зіпсувати свято собі й своїм сусідам. Про це йдеться на сайті Луцької ради.

Реклама Google

У час Новорічних та Різдвяних свят стрімко зростає кількість аварійних ситуацій на водопровідних мережах, масово утворюються закупорювання труб та серйозні засмічення каналізаційних мереж, в результаті чого каналізація стає непридатною до використання.

Люди викликають бригади аварійників, які змушені працювати в посиленому режимі, але кількість закупорювань труб у святковий період часто перевищує можливості аварійних служб. Призводять до закупорювання каналізаційних мереж самі ж споживачі, які використовують унітаз замість смітника і зливають туди все без розбору – жири, зіпсовані салати, залишки їжі тощо.

Самі ж споживачі використовують унітаз замість смітника і зливають туди все – жири, зіпсовані салати, залишки їжі тощо.

Читайте також: Мешканці приватного сектора Луцька вимагають централізованої каналізації.

На жаль, більше половини каналізаційних мереж у Луцьку та навколишніх селах є застарілими, а кількість відходів, які люди зливають в каналізацію, з року в рік лише зростає. В результаті створюються численні затори і поломки в роботі каналізації. Часто навіть одна людина може створити проблему для цілого будинку, викинувши в каналізацію непридатні для цього залишки їжі, або й речовини неорганічного походження. У результаті створюються затори, які дуже важко ліквідувати.

Telegram Channel