Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Алеї Героїв Небесної Сотні в січні 11 разів пролунає дзвін

У день народження кожного героя Небесної сотні з'являтиметься його портрет і жива квітка, та звучатиме пам'ятний дзвін.

Фото zn.ua.

На Алеї Героїв Небесної Сотні в січні 11 разів пролунає дзвін

Таким чином в день народження кожного Героя вшановуватимуть його пам'ять

З 1 січня 2021 року в Нацмузеї Революції Гідності стартувала традиція - відзначати дзвоном пам'ять тих, хто загинув на Майдані. 1 січня дзвін пролунав 66 разів - саме стільки років було Олександру Бадеру, який загинув після побиття на Майдані 22 січня 2014 року, інформує «Дзеркало тижня».

 

 

Реклама Google

Дзвін Гідності відкрили і освятили в кінці 2020 року поблизу каплиці Архистратига Михаїла і українських новомучеників. У день народження кожного героя Небесної сотні з'являтиметься його портрет і жива квітка, та звучатиме пам'ятний дзвін.

«Головний посил - вшанувати персонально факт приходу в світ кожного з Небесної сотні і традиційно подарувати як за життя квітку в цей день. І цим висловити почуття вдячності за громадянський вибір, за героїчний подвиг і самопожертву», - повідомили в музеї.

 

 «Головний посил - вшанувати персонально факт приходу в світ кожного з Небесної сотні і традиційно подарувати як за життя квітку в цей день. І цим висловити почуття вдячності за громадянський вибір, за героїчний подвиг і самопожертву. А також надати можливість широким колам відвідувачів меморіального простору на алеї героїв Небесної сотні дізнатися більше про загиблих під час Революції Гідності», - повідомили в музеї.

 

Telegram Channel