Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Надруковано сигнальні екземпляри «Історії Великої Волині»

Одним із завдань, які було поставлено перед колективом, - розробка теми зміни кордонів Великої Волині в різні історичні епохи.

Фото: Володимир Дзьобак.

Надруковано сигнальні екземпляри «Історії Великої Волині»

«Центр дослідження і відродження Волині» взяв на себе усі витрати із підготовки видання

«Шановні волиняни, симпатики, історики, краєзнавці і всі ті, кому не байдужа наша історія! Сьогодні у нас знаменний день! У нас велике свято! Ми отримали перші, як колись казали, сигнальні екземпляри «Історії Волині». Історії Великої Волині! Остання така подія була майже 130!!! років тому», - радіє Володимир Дзьобак, голова ГО «Центр дослідженна і відродження Волині».

- Спочатку ми ринулись вивчати наукову літературу з цієї теми, але з жахом зрозуміли, що цілісного, грунтовного видання немає! Є історія міст і сіл окремих областей, районів, певних адміністративних утворень, а Великої Волині - немає!  У 2013 році я вперше відвідав інститут археології. Зустрівся із чудовою людиною, висококласним спеціалістом - Денисом (Діонізієм) Никодимовичем Козаком, на той час - заступником директора інституту. Він уважно вислухав пропозицію і... підтримав!

 

 Ми домовилися, що «Центр дослідження і відродження Волині» бере на себе усі витрати із підготовки видання. Підбір колективу, розподілення тем зайняло ще якийсь час. Виявилося, що науковці з багатьох тем з історії нашого краю просто відсутні. Абсолютно!

«Робота вийшла бомбезна!» - хвалиться Дзьобак.

Одним із завдань, які було поставлено перед колективом, - розробка теми зміни кордонів Великої Волині в різні історичні епохи. Від найдавніших часів і до середини 20 століття. З цим заданням блискуче справився Собчук Володимир разом із групою картографів на чолі із Соссою Ростиславом . Було пророблено просто гігантську роботу! Карти, які є у книзі, були опубліковані вперше. Вони були розроблені саме для цього видання!

За час підготовки видання Собчук Володимир Дмитрович встиг навіть підготувати власну книгу подібного спрямування!

Робота вийшла бомбезна! Чудова типографія, кожна книга запакована в окрему поліетиловану упаковку. Шикарний дизайн, гарне оформлення. Ще і ще раз дякую усім причетним до підготовки і друку цього видання!

Дуже шкода, що протягом останніх 5 років жодна із трьох обласних адміністрацій (Рівненська, Волинська, Житомирська) не підтримали нашу роботу із видання «Історії Волині». Дуже хотілося б, щоб влада усіх рівнів долучалася до підготовки таких фундаментальних робіт у майбутньому.

Читайте також: Збірка лучанки Забужко – серед переможців «Книга року BBC-2020».

Однак все закінчилося добре. Книга на столі. З трепетом гортаю сторінки, вчергове перечитуючи історію нашого славетного минулого. Насолоджуйтеся, вивчайте, долучайтеся до великої волинської сім'ї! Продовження буде!

Володимир Дзьобак.

Telegram Channel