Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Прикарпатті заблукала туристка, яка пішла у гори сама

Жінку шукали троє рятувальників.

Фото dsns.gov.ua.

На Прикарпатті заблукала туристка, яка пішла у гори сама

Жінку шукали троє рятувальників

У перший день 2021 року в Івано-Франківській області у горах заблукала туристка з Київської області. Про це повідомили у ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, пише LB.ua.

«1 січня о 19:40 на пункт зв'язку державної пожежно-рятувальної частини номер 9 міста Яремче, поступило повідомлення, що в районі гори Явірник села Микуличин Яремчанської МР загубилася жінка, жителька Київської області, яка відпочивала в складі групи в одному з готелів», – йдеться у повідомленні.

Туристка самостійно пішла на гору Явірник та втратила. Рятувальники через через мобільний зв’язок встановили орієнтовне місце перебування туристки.

Туристка самостійно пішла на гору Явірник та втратила. Рятувальники через через мобільний зв’язок встановили орієнтовне місце перебування туристки. Жінку шукали троє рятувальників.

«О 22:05 рятувальниками в районі гори Явірник знайдено заблукалу туристку, та супроводжено до місця тимчасового проживання», – додали у ДСНС.

Нагадаємо, торік ДСНС розробила сервіс для захисту туристів у горах. Якщо туристи не вийдуть на зв'язок у зазначений час, їх шукатимуть рятувальники. Сервіс пропонує туристам, які зібралися в гори, заповнити спеціальну анкету на сайті ДСНС, де потрібно вказати дати подорожі, шлях маршруту, список туристичної групи і додаткові маршрути.

У разі, якщо група зареєстрованих туристів не вийде на зв'язок у зазначений час, рятувальники вирушать на їх пошуки.

Telegram Channel