Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Із власних малюнків: рівненчанка створила поштові листівки з архітектурними пам'ятками міста

Ідеєю створення серії малюнків архітектурних пам'яток Рівного Анастасія надихнулася під час навчальної практики, завданням якої була замальовувати цікаві споруди.

Фото Суспільне.

Із власних малюнків: рівненчанка створила поштові листівки з архітектурними пам'ятками міста

Серію поштових листівок з архітектурними пам'ятками Рівного створила рівненська студентка Анастасія Лєдяєва. Зробила вона їх на основі власних малюнків, які з'явилися під час навчальної практики. Дівчина навчається на третьому курсі архітектурного факультету НУВГП. Наразі серія складається з семи листівок, але Анастасія планує її розширити

Історію вулиць та будинків Рівного Анастасії розповідав її дідусь, під час прогулянок містом, пише Суспільне.

Ідеєю створення серії малюнків архітектурних пам'яток Рівного Анастасія надихнулася під час навчальної практики, завданням якої була замальовувати цікаві споруди. Так з'явилися двадцять дві роботи. Виконані вони у різній техніці: акрил, акварель, графіка.

Найдовше працювала над створенням нічного образу Свято-Покровського собору.

Ідеєю створення серії малюнків архітектурних пам'яток Рівного Анастасія надихнулася під час навчальної практики, завданням якої була замальовувати цікаві споруди.

«Працювала я над нею майже два тижні, без перерв, бо А3 формат і використання пензлів два-нуль, три-нуль. Чому я взяла нічне Рівне, нічний Покровський – звернула увагу на те, що багато фотохудожників, художників на пленерах малюють тільки день. Але, чому малювати тільки день, якщо вночі наше місто стає іншим, набагато гарнішим, є цікаві моменти з підсвіткою», – розповідає авторка листівок Анастасія Лєдяєва.

Свято-Покровський собор, як і ще шість релігійних і громадських споруд, увійшли у серію поштових листівок. Першу партію Анастасія надрукувала перед Новим роком. Дівчина каже, що це і вітальна листівка, і певний сувенір на спогад.

Реклама Google

«Скільки раз я намагалася знайти сувеніри у Рівному – у нас дуже мало їх. Так, є магніти з бурштину, вони по ціні відповідають якості, але не кожен може придбати собі магніт з бурштину, тому легше зробити листівочки, які може придбати кожен», - додає Анастасія.

На листівках напис «Рівне» зроблено трьома мовами.

«Використали ми три назви «Рівне», бо будівлі знаходяться у трьох часових порах: за часів Польщі, радянщини і незалежної України», - каже авторка листівок.

За словами Анастасії, розширити серію листівок вона планує зобразивши сучасні локації, які полюбляють рівняни. У задумах, також, випуск авторських поштових марок.

Telegram Channel