Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині зловили браконьєрів з сітками у заказнику

Двоє громадян ловили рибу сітками на водоймі біля села Холопичі.

Фото зі сторінки Волинського рибоохоронного патруля у Facebook.

На Волині зловили браконьєрів з сітками у заказнику

За сім днів зафіксовано 20 порушень правил рибальства

У період з 28 грудня по 4 січня задокументовано 20 порушень природоохоронного законодавства, інформує Волинський рибоохоронний патруль. Так, складено 10 протоколів за порушення правил рибальства та 8 – за грубі порушення правил рибальства.

Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 3 кг риби та 6 заборонених знарядь лову.

У порушників вилучено 66 кг водних біоресурсів та 5 заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 510 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 376 грн.

– У порушників вилучено 66 кг водних біоресурсів та 5 заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 510 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 376 грн, - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

 

Для прикладу, 3 січня державні інспектори рибпатруля викрили грубе порушення правил рибальства у гідрологічному заказнику «Холопичівський» поблизу села Холопичі Локачинського району. Двоє громадян ловили рибу сітками. Вони встигли впіймати 36 пліток. Завдану шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, оцінено у 5400 грн. На порушників складено адміністративні протоколи. Матеріали справ направлено до суду для притягнення їх до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.


За 36 пліток доведеться викласти 5400 грн.
Telegram Channel