У Камінь-Каширському та Маневицькому районах Волині гриби аж світяться від радіації
В окремих пробах рівень забруднення зашкалював у кілька разів
Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА поширило інформацію щодо забруднення харчових продуктів радіацією.
За 2020 рік досліджено 21268 проб різноманітної сільськогосподарської та лісогосподарської продукції, сировини у всіх населених пунктах зони радіоактивного забруднення.
Рівень забруднення сухих та свіжих лісових грибів і ягід залишається досить високим.
Виявлено перевищення допустимих рівнів вмісту цезію-137 у 14 пробах сухих лісових грибів та у 40 пробах свіжих лісових грибів.
Максимальний рівень забруднення сухих грибів цезієм-137 становить 8400 Бк/кг (с.Гута-Боровенська, Камінь-Каширського району) при гранично допустимому рівні 2500 Бк/кг.
Максимальний рівень вмісту цезію-137, виявлений у грибах свіжих лісових становить 2430 Бк/кг (с. Градиськ, Маневицького району) при допустимому рівні – 500 Бк/кг.
Слід відмітити, що рівень забруднення сухих та свіжих лісових грибів і ягід залишається досить високим.