Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
В Україні – локдаун: що заборонено і дозволено

Промислові ринки не працюватимуть. І колядувати доведеться підпільно?

Фото unian.ua.

В Україні – локдаун: що заборонено і дозволено

Кабмін оновив список

З 8 до 24 січня включно в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження.

Відповідно до ухваленої урядом постанови, у період дії карантину на території України забороняється перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Також не можна перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи або довідки про звернення за захистом в Україні.

Не можна перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи або довідки про звернення за захистом в Україні.

Постанова забороняє самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації.

Іноземці та особи без громадянства не зможуть перетинати держкордон без страхового поліса, який покриває витрати у випадку можливого захворювання на COVID-19.

Читайте також у нас: «За минулу добу на Волині від коронавірусу померли четверо людей».

Обмеження не поширюватиметься на іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, біженців або осіб, які потребують додаткового захисту, працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, а також деякі інші категорії населення.

Реклама Google

На сайті Кабінету міністрів опубліковано постанову від 5 січня, згідно з якою під час посиленого карантину дозволено продавати побутову хімію та пресу.

Дивимось інфографіку Кабінету Міністрів України:

 

 Читайте також у нас: «Волинянка восьмий раз поміняла «батарейку» на серці».

Telegram Channel