Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині віряни, які пішли від скандального священника, пів року моляться на вулиці

Релігійний конфлікт.

Фото Суспільного.

На Волині віряни, які пішли від скандального священника, пів року моляться на вулиці

Священник якось привітав президента Росії з днем народження. Це обурило людей

Парафіяни з села Галинівка Володимир-Волинського району майже пів року проводять служби надворі, поруч з храмом. Будівля кілька місяців опечатана.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

За перехід з УПЦ до ПЦУ жителі Галинівки проголосували ще в серпні, але юридично перехід громади до Православної церкви України досі не зареєстрували.ь На недільні та святкові служби парафіями збираються надворі. Вести богослужіння у Галинівку приїжджає священник ПЦУ Сергій Місан. Каже: на молитву збираються 30-40 людей.

Двері храму у Галинівці – опечатані. Замок на двері повісили восени, після того, як священик Олексій Шаран приїхав служити на храмове свято. Батюшка молився у церкві з парафіянами, які не підтримали перехід до ПЦУ. Тепер він у храмі не з'являється, двері свого будинку кореспондентам Суспільного – не відкрив.

Нагадаємо, 28 липня 2019-го настоятель храму у селі Галинівка на особистій сторінці президента Росії у соцмережах привітав його із Днем ангела. Громада вчинку Олексія Шарана обурилася.

 

 

 

 

«Скільки погинуло дітей українських. Ще мій син уже четвертий рік на Сході. Батюшка зразу був по-людськи, а потім щось зробилося і все гірший-гірший, а потім взяв і привітав Путіна», – розповіла жителька села Марія Євсюк. Жінка одна з 57 представників громади, які в серпні підтримали перехід до ПЦУ. Лишитися з УПЦ забажали шість жителів громади.

Як пояснив прессекретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ Молодимир Мацур, Олексія Шарана – звільнили з посади настоятеля восени. «Він був направлений у монастир для покаяння. На сьогодні він не проводить богослужіння у жодному храмі «, - каже прессекретар.

Богослужіння у храмі де зчинився скандал проводять почергово. Громада досі очікує, коли офіційно зможе перейти до ПЦУ. 

 

Telegram Channel