Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Скуштувати страв поліської кухні можна в луцькому ресторані-музеї (Фото)

Тут можна і ситно поїсти, і доторкнутися до традицій.

Фото: volwestgroup.com.

Скуштувати страв поліської кухні можна в луцькому ресторані-музеї (Фото)

Унікальний заклад відкрили нещодавно в обласному центрі Волині

Часто доводилося чути, що в Луцьку бракує закладу із локальною кухнею, в якому можна і ситно поїсти, і доторкнутися до традицій, і туристів здивувати. Нещодавно свою роботу розпочав унікальний ресторан-музей поліської кухні «Поліщук».

Читайте такожСвятому Миколаю українці вірять більше, ніж Діду Морозу

Заклад з’явився на місці відпочинкового дворища «Словограй», що на Карбишева, 1. Гостей вирішили дивувати одразу й усім! Інтер’єр ресторану нагадує автентичну поліську хату, по залу розставлені знаряддя побуту з Полісся, старовинні речі, вишиванки у яскравих барвах. Тут можна побачити і діжку, в якій місили тісто, і стару швейну машинку, і навіть спеціальну скриню, в яку дружини ховали алкоголь від чоловіків. Стіни прикрашають пейзажі місцевих художників та вишиті картини, здавалося б, із нашого дитинства. Над барною стінкою – ретросвітлини типових поліщуків минулих століть, де можна роздивитися і настрій, і манеру одягатися, і побутові сценки.

Тут можна побачити і діжку, в якій місили тісто, і стару швейну машинку, і навіть спеціальну скриню, в яку дружини ховали алкоголь від чоловіків.

Лише тут можна скуштувати смаколики з печі, які готували споконвіку наші предки.Тертюхи, пизи, товкмачі, паничі, линюхи, кльоцки – усе це традиційні страви з картоплі, які пахнуть так, що забуваєш про все на світі.

Реклама Google

Крім цього, радять спробувати ковбасну дошку, на якій представлена кров’янка, картоплянка, печена ковбаса, зі шкварками та гірчицею. Любителів випічки потішить хліб та пироги прямісінько з печі, а поціновувачі міцних напоїв оцінять сет із натуральних медових наливок.

 

 

Джерело: volwestgroup.com
Telegram Channel