Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Волинський волонтер закликає привітати доньку загиблого воїна з Любомля

Дівчинка у всьому намагається наслідувати свого татка.

Фото Руслана Теліпського.

Волинський волонтер закликає привітати доньку загиблого воїна з Любомля

Дівчинка відзначатиме 11 років 13 січня

«Вже невдовзі свій одинадцятий день народження святкуватиме Федчишина Дарія», – написав у соцмережі волинський волонтер, представник руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський.

Реклама Google

Дівчинка є молодшою дочкою загиблого воїна, відважного добровольця, Героя та патріота Федчишина Анатолія під позивним «Білий». Він із братом були першими з району, хто добровільно зголосився на фронт, вступивши до лав «Правого сектора». Анатолій був професійним снайпером. Разом із братом вони служили у Донецькій області в батальйоні територіальної оборони «Дніпро-2» у мобільній розвідувальній штурмовій групі.

За час служби в АТО Анатолій пройшов близько 60-ти боїв, інколи й по два у день. Загинув Герой разом із 4-ма побратимами 10 серпня 2014 р. під час оборони блокпосту поблизу горезвісного Іловайська. Без годувальника залишилась дружина і двоє маленьких донечок…

Даринка навчається уже у п’ятому класі Любомльської гімназії. Успішність хороша, найбільше їй подобаються математика, трудове навчання та малювання. Дівчинка відвідує музичну школу, вчиться грати на бандурі, а також бере приватні уроки з англійської мови. Раніше дитина полюбляла відвідувати театральний гурток, граючи у цікавих виставах, а останнім часом у юної красуні з’явилося захоплення боксом.

Наша іменинниця – велика мрійниця і дуже любить переглядати різноманітні мультфільми про принцес та фей, а також любить читати книжки з повчальними історіями, віршами, казками, приказками та прислів’ями.

Дівчинка у всьому намагається наслідувати свого татка, він був і залишиться справжнім орієнтиром у її житті. Дитині було лише 4 роки коли «друг Білий» віддав Богу душу за Україну у бою з окупантом, проте вона пригадує історії, що пов’язані з її татусем, які встигла забути навіть мама.

Та попри непоправну втрату Даринка дуже чуйна дитина. Вона завжди переживає, коли хтось сумує, а тим більше, коли це рідні. Мама дівчаток Галина Миколаївна тяжко працює, щоб забезпечити донькам гідне життя.

Мама дівчаток Галина Миколаївна тяжко працює, щоб забезпечити донькам гідне життя.

Найбільші труднощі, звісно ж, виникають із чоловічою роботою, яку, нажаль, мама сама ніяк не може зробити. А ще – діти ростуть дуже швидко, а тому завжди актуальні речі та взуття. Тим більше, що розмір Даринки трохи більший ніж був у Вікторії і вона не може доношувати речі старшої сестрички.

Зробити сюрприз Вікторії може кожен, привітавши його із Днем народження на свій розсуд – а при потребі ми вам у цьому допоможемо! Наш контактний номер: 0992294100 та 0989481450. Інформація про батька дівчини є у Книзі пам’яті, деталі за посиланням: http://memorybook.org.ua/24/fedchishin.htm

Волонтерський рух «Мeцeнaти для сoлдaтa» вдячний за будь-яку допомогу, сприяння та розголос для підтримки дітей Небесного Легіону у цей складний для їхніх сімей час.

Читайте також: Діти-сироти виготовляють різдвяні свічки, аби допомогти бездомним

Маєте бажання особисто фінансово підтримати до дня народження дану дитину – ми вам вгорі зазначили номер картки мами. Також можна до нас присилати вже готові (придбані) ваші подарунки, аби ми могли їх святково вручити тій дитині, до якої прихильне саме ваше серце.

Telegram Channel