Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Діти-сироти виготовляють різдвяні свічки, аби допомогти бездомним

Цікавий і корисний майстер-клас.

Фото: suspilne.media.

Діти-сироти виготовляють різдвяні свічки, аби допомогти бездомним

Майстер-клас із декорування різдвяних свічок провели волонтери благодійного фонду Карітас Донецьк у дніпровському центрі соціально-психологічної адаптації «Барвінок»

Як розповіла Суспільному Дніпро менеджерка фонду Світлана Шух, на аукціон планують виставити понад 100 свічок, а зароблені гроші підуть на будівництво соціального кафе.

Реклама Google

Вихованці центру – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з задоволенням робили благодійні свічки. Нині у центрі 30 вихованців, до акції долучились 12 найстарших. Директорка «Барвінку» Тетяна Карпова говорить, для дітей це не перший благодійний проєкт, минулого року влаштовували ярмарку. Зараз через карантин схожі заходи –рідкість, тому вихованці радіють.

Планують виготовити близько сотні різдвяних свічок на продаж.

«Нам дали просту свічку і ми мали її прикрасити. Мені сподобався сам процес: вигадувати щось, щось виробляти, і потім зробилось. І це красиво», – розповіла учасниця майстер-класу Вікторія.

Під час майстер-класу застосовували арттерапевтичні методики, діти працювали з різними матеріалами та техніками. Окрім свічок, робили новорічні листівки із фетру.

Читайте такожУ Луцьку дітей з інвалідністю вчили виготовляти стрітенські свічки

«Свічки ми виставимо на продаж і ті кошти, які ми вилучимо з цього заходу, підуть саме на будівництво цього кафе та на закупівлю продуктів харчування. Дітки допомагали нам, але хотілося б, щоб вони щось приємне залишили і для себе. Тому робили собі листівочки як подарунок на новорічні свята»,– каже менеджерка благодійного фонду Світлана Шух.

22 грудня до благодійної акції долучилися також діти з центру соціальної адаптації, а 23 грудня – центру підтримки дітей. Планують виготовити близько сотні різдвяних свічок на продаж.

Джерело: https://suspilne.media
Telegram Channel