Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинянин на квадроциклі втікав від патрульних

Водій був без мотошолома.

Фото: Патрульна поліція Волинської області.

Волинянин на квадроциклі втікав від патрульних

Вчора ввечері, патрулюючи по вулиці Володимирська, що у Луцьку, інспектори помітили квадроцикл, керманич якого здійснював рух без мотошолома

Увімкнувши проблискові маячки та звукову сирену, патрульні зупиняли транспортний засіб, однак кермувальник це проігнорував та пришвидшив рух.

Для керування квадроциклами потрібно мати посвідчення водія категорії «В1».

Після зупинки, як виявилося, чоловік не мав при собі жодних документів. У результаті на нього склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), ч. 1 ст. 121 (Керування водієм транспортним засобом, що має несправності), ч. 5 ст.121 (Порушення правил користування мотошоломами), ч. 6 ст. 121 (Керування водієм транспортним засобом з неосвітленим номерним знаком), ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог розмітки), ч. 2 ст. 122 (Порушення правил проїзду перехресть), ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів), ст. 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) КУпАП.

Читайте такожНа Волині поліція перевіряє, чи люди закривають маскою ніс і рот

Зауважимо, для керування квадроциклами потрібно мати посвідчення водія категорії «В1». Охочі кермувати квадроциклом повинні:

  • - бути не молодше 18 років;
  • - мати медичний документ, що підтверджує проходження медкомісії і відсутність протипоказань до водіння таким автотранспортом;
  • - пройти навчання;
  • - успішно скласти іспит в територіальному сервісному центрі МВС України.
Джерело: Патрульна поліція Волинської області
Telegram Channel