Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Там чітко були його люди, чітко були схеми, які по всій країні розростались» – Єгор Соболєв про справу Гройсмана

Хабар Гройсману сплив у справі одіозного Микитася.

Фото Главком.

«Там чітко були його люди, чітко були схеми, які по всій країні розростались» – Єгор Соболєв про справу Гройсмана

Відомий антикорупціонер, нардеп 8-го скликання Єгор Соболєв у програмі блогера Сергія Іванова «Антиподи» розповів, чому не дивується інформації про розслідування щодо ймовірного хабаря експрем’єру Володимиру Гройсману. На його переконання, ще з часів Януковича корупціонери звикли не надто ховати докази своїх оборудок

«Вони так живуть. Пам’ятаєш «чорну бухгалтерію» Партії регіонів? Ну який ідіот буде писати розписку, що «я взяв мільйон доларів в обмін на такі і такі дії»? Але вони писали. Я думаю, що це наслідок безкарності багаторічної. І вони звикли. До речі, що в Україні показує, що потроху ми йдемо на поправку, - це те, що починає з’являтися страх. Навіть оці всі розмови того самого Юрченка, «плюшки», - вони починають вже боятися. Вони розуміють, що є НАБУ з можливістю прослушки, є громадськість, є відкриті реєстри власності для журналістів-розслідувальників. Але все одно культура безкарності ще далі панує в їхніх колах. Я б сказав, це вже обережне  корупційне рішення. Він на підставну особу оформив. Якби не покази Микитася, в принципі у слідства нічого й не було б», - переконаний Соболєв.

«Ну а який у Микитася мотив обмовляти Гройсмана? Як йому зараз Гройсман зашкодить?», - питає Соболєв.

«Ну а який у Микитася мотив обмовляти Гройсмана? Як йому зараз Гройсман зашкодить?», - питає Соболєв.

«Насправді Гройсман толерував і вирощував корупцію в тому самому земельному кадастрі або містобудуванні – там чітко були його люди, чітко були схеми, які по всій країні розростались. І тут немає чому дивуватись», - говорить Соболєв. 

У грудні 2020 року в мережу злили ухвалу Вищого антикорупційного суду по справі скандального забудовника Максима Микитася. З неї випливає, що за версією детективів НАБУ Володимир Гройсман за часів прем’єрства отримав через посередників хабар за кадрове призначення на суму більше 75 мільйонів гривень.

Прессекретар Володимира Гройсмана заявив, що це «абсолютна брехня», а експрем’єр «не має жодного стосунку до будь-яких корупційних діянь».

Читайте також Звинувачення Гройсмана в корупції: які цьому є докази.

Редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ після свідчень забудовника Максима Микитася провело обшуки у структурах Гройсмана.

Директор НАБУ Ситник  повідомив в інтерв’ю zn.ua, що детективи перевіряють інформацію про можливий хабар Гройсману. Він підтвердив факт обшуків у приміщенні Гройсмана.

 Ситник також зазначив, що триває експертиза, і як тільки будуть стовідсоткові докази тієї або іншої версії, у НАБУ все прокоментують.

Telegram Channel