Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Порошенко подякував американським експертам за підтримку генерала Назарова: загиблих на борту Іл-76 убив Путін

«Щиро вдячний американським друзям та союзникам за публічну підтримку генерала Назарова».

Фото ЄС.

Порошенко подякував американським експертам за підтримку генерала Назарова: загиблих на борту Іл-76 убив Путін

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко подякував екс-послам США, авторитетним американським військовим та експертам за підтримку українського генерала Віктора Назарова

«Щиро вдячний американським друзям та союзникам за публічну підтримку генерала Назарова, який став жертвою упередженого правосуддя в Україні», – написав Порошенко у Facebook.

«Я цілковито поділяю позицію, що в умовах російської агресії дуже важливо зміцнювати бойовий дух, рішучість та патріотизм українського війська, захищати наших сміливих командирів, зміцнювати їх авторитет», – вважає п’ятий Президент.

Вони закликали українське керівництво переглянути рішення щодо покарання генерала Віктора Назарова у зв’язку зі збиттям проросійськими бойовиками Іл-76 в аеропорту Луганська. 

«Українська влада має зробити все можливе для відновлення справедливості щодо справи генерала Назарова та не словом, а діями втілювати кращі західні стандарти військового правосуддя», – вважає Порошенко.

Читайте також Волинські олігархи–нардепи Степан Івахів та Ігор Палиця серед найбільших прогульників.

«Казав про це раніше і повторю зараз: перекладати відповідальність на українського генерала – це російський сценарій. Підігрувати такому сценарію не лише безвідповідально, але й небезпечно для національних інтересів України!», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Петро Порошенко неодноразово наголошував, що упереджене переслідування з боку влади українських військових, ветеранів АТО та волонтерів матиме далекосяжні наслідки для обороноздатності країни.

«Я уважно стежу за справою генерала Назарова. Розумію її моральну і правову складність. Відчуваю суспільний резонанс. Поділяю і біль рідних українських воїнів, які загинули на борту ІЛ-76. Їх убив Путін. Більше того, він і далі збирається воювати з Україною», – написав Порошенко 14 грудня 2020 року. 

«Переконаний, у російському Генштабі потирають руки — відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала. Ідеальний варіант для агресора. А вагнерівців, серед яких були і ті, хто безпосередньо причетний до збиття літаків, російські «кроти» в офісі президента України повернули Путіну. За лічені години до того, як ті мали опинитись в руках українського правосуддя. Людські життя понад усе, це беззаперечно. Але справа Назарова — це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності країни», – заявив лідер «Європейської Солідарності».

Як відомо, 11 січня була оприлюднена спільна заява, яку підписали екс-посли США, авторитетні американські генерали та експерти. Вони закликали українське керівництво переглянути рішення щодо покарання генерала Віктора Назарова у зв’язку зі збиттям проросійськими бойовиками Іл-76 в аеропорту Луганська. 

Серед 16 підписантів документа – генерал у відставці повітряних сил США Філіп Брідлав, генерали США у відставці Веслі Кларк та Бен Ходжес, експосли США в Україні Джон Гербст, Вільям Тейлор, Роман Попадюк та Стівен Пайфер, колишній заступник генсека НАТО та експосол США у Росії Александр Вершбоу.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel