Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Канаді жінка «вигулювала» на повідку чоловіка. Поліцейським говорила, що то собака

Пару все одно оштрафували.

Фото: hromadske.ua.

У Канаді жінка «вигулювала» на повідку чоловіка. Поліцейським говорила, що то собака

Поліція міста Шербрук, що в канадській провінції Квебек, оштрафувала пару, яка порушила умови коронавірусного карантину. Вони були без собаки, але жінка наполягала, що вигулює домашнього улюбленця — чоловіка, який вдягнув повідок

Поліція помітила пару в суботу, 9 січня, близько 21:00 неподалік від центру міста. Це порушує умови карантину у Квебеку, згідно з якими після 20:00 без поважної причини виходити з дому не можна. Про це повідомляє CTV News, пише Нromadske.ua.

Вони оштрафували обох на 1 500 канадських доларів за порушення карантину.

Поліцейські підійшли до пари й намагалися дізнатися, чому ті порушують карантин. Чоловік і жінка відмовлялися спілкуватися з правоохоронцями, але потім жінка пояснила, що вигулює свого собаку, а її чоловік вдягнений у повідок.

Це пояснення не дуже сподобалося поліцейським: вони оштрафували обох на 1 500 канадських доларів за порушення карантину. Пара тоді сказала, що рада сплатити штраф, а взагалі — дотримувалися вказівок прем’єра Квебеку.

Із 9 січня у Квебеку ввели комендантську годину з 20:00 до 05:00 на тлі зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу. Виняток зробили для власників собак: дозволили вигулювати улюбленців і в цей час, але не далі, ніж за кілометр від будинку.

Читайте також: Чому на Волині закрили половину автостанцій

Упродовж перших двох днів дії цього правила у провінції виписали понад 750 штрафів за порушення. А втім, про інші подібні курйози поліція не повідомляла — хіба що одного квебекця оштрафували двічі.

Telegram Channel