Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцькрада просить у держвлади не підвищувати тарифи

Загалом впливати на підвищення тарифів чи їхнє зменшення органи місцевого самоврядування не мають повноважень.

Фото Луцької міськради.

Луцькрада просить у держвлади не підвищувати тарифи

Під час позачергової сесії Луцької міської ради, яка відбулись 14 січня, депутати підтримали звернення, в якому вимагають скасувати підвищення тарифів на газ для населення. Про це інформує Суспільне.

Реклама Google

38 депутатів Луцької міської ради підтримали звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо мораторію на підвищення тарифів для населення.

Чи можуть подібні звернення органів місцевого значення змінити ситуацію і вплинути на рішення центральної влади, Суспільне запитало у політолога. Зі слів Антона Бугайчука, такі звернення є неефективними.

«Хіба, що в масовому вимірі, якби всі місцеві ради, чи половина звернуться, то зрозуміло, якась реакція може бути. Але це швидше такий інфопривід, щоб зібратись, ніби така пресконференція - заявити, що ми проти цього всього, показати своє ставлення», - каже політолог.

Загалом впливати на підвищення тарифів чи їхнє зменшення органи місцевого самоврядування не мають повноважень, тому в цих всіх заявах і політичних зверненнях доволі багато популізму, - каже Антон Бугайчук.

Читайте також: Кабмін запровадить держрегулювання ціни на газ в Україні. За якою ціною?

Газ можна купувати, як хліб, – ​де дешевше

Експерт вважає, що партія «За майбутнє» веде нечесну гру у питаннях тарифів

Нагадаємо, 14 січня компанія «Нафтогаз» повідомила, що готова забезпечити природним газом побутових споживачів за встановленою Кабміном ціною 6,99 грн за кубометр до завершення карантину або опалювального сезону.

Telegram Channel