Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Україна та МВФ ведуть переговори щодо зниження ціни на газ

Прем'єр підкреслив, що позиція уряду полягає в тому, що ринок газу має працювати.

Фото pexels.

Україна та МВФ ведуть переговори щодо зниження ціни на газ

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що у МВФ занепокоєні можливим державним регулюванням цін на блакитне паливо в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із представниками МВФ щодо державного регулювання цін на газ в Україні і їх зниження до 6,99 грн за кубометр. Про це Шмигаль повідомив у своєму Telegram, інформує Суспільне.

Реклама Google

«Маємо знайти компроміс, що вже сьогодні захистить людей і допоможе ринку газу розвиватися у майбутньому», - написав він.

Прем'єр підкреслив, що позиція уряду полягає в тому, що «ринок газу в Україні має працювати».

«На жаль, деякі гравці ринку продовжують зловживати становищем, від чого страждають українці», - зазначив він.

У представництві МВФ в Україні Суспільному відмовили у коментарі.

«Під час перемовин з владою, під час роботи місії, Міжнародний валютний фонд не коментує поточні економічні події», - заявили у представництві МВФ.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що у МВФ занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.

«Про те, що таке рішення є можливим, наші партнери знають. В них є відповідна реакція. Вони занепокоєні, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов’язання. Зараз питання полягає в тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням», - сказав він в інтерв’ю Радіо НВ.

«Категорично сказати, що ми вже зробили щось дуже погане поки що немає підстав», - додав Марченко.

Уряд намагається пояснити представникам МВФ, що неприйняття рішення про зниження цін може мати досить негативні наслідки для економіки країни в цілому.

За його словами, уряд намагається пояснити представникам МВФ, що неприйняття рішення про зниження цін може мати досить негативні наслідки для економіки країни в цілому.

Що відомо

Кабінет міністрів хоче запровадити державну регуляцію ціни на газ для побутових споживачів на період карантину або до завершення опалювального сезону через зростання біржових цін. Запланована єдина ціна для всіх побутових споживачів - 6,99 гривні за кубометр газу.

Раніше Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів та компанія «Нафтогаз» розробили два підходи, які дозволять знизити ціни на газ.

Читайте також: Прем'єр доручив провести аудит формування тарифів на газ

10 січня у низці міст України пройшли акції протесту проти підвищення тарифів. Ціни на тепло та електроенергію зросли з 1 січня 2021.

Telegram Channel