Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У трьох містах України переобирають мерів: поліція фіксує порушення

Обирають міських голів.

Фото Українська Правда.

У трьох містах України переобирають мерів: поліція фіксує порушення

Двоє міських голів померли від коронавірусу після перемоги на виборах у жовтні

У неділю, 17 січня, повторні вибори міських голів проходять у Броварах, Борисполі та Новгороді-Сіверському.

Про це інформує Українська Правда з посиланням на Центральну виборчу комісію та рух «ЧЕСНО».

У Борисполі повторні вибори були призначену у зв’язку зі смертю кандидата, який отримав найбільшу підтримку на виборах 25 жовтня 2020 року. Бориспільська міська ТВК призначила повторні вибори міського голови ще 24 листопада. У Борисполі переможець виборів Анатолій Федорчук помер від COVID-19 у кінці жовтня до оголошення офіційних результатів виборів. Федорчук був главою міста з 2006 року.

Вибори ж міського голови Броварів відбуваються згідно судових рішень.

У Новгород-Сіверському (Чернігівщина) повторні вибори також обумовлені смертю переможця виборчих перегонів. На виборах мера Новгород-Сіверського переміг чинний глава міста Олег Бондаренко. Однак у кінці жовтня він помер від коронавірусу.

Вибори ж міського голови Броварів відбуваються згідно судових рішень. Так, 9 листопада 2020 Київський окружний адміністративний суд визнав такими, що не відбулися, вибори мера і депутатів міської ради Броварської територіальної громади і зобов'язав територіальну виборчу комісію (ТВК) провести повторні вибори.

Згідно з даними ЦВК, чинний мер Броварів Ігор Сапожко (партія «Команда Ігоря Сапожка - Єдність») отримав підтримку 13798 виборців (44,07%). На другому місці - висуванець від партії «Слуга народу» Дмитро Ратніков (4186 голосів, або 13,37%).

У Броварах, де в неділю виборці голосують за депутатів міськради й мера міста, поліція вже зафіксувала ознаки сітки. Журналіст Руху ЧЕСНО Сергій Огородник розповів деталі про ймовірне правопорушення.

Реклама Google

«За словами одного із спостерігачів, жінка залишалася тривалий час на дільниці, віталася і відмічала прізвища виборців на аркуші паперу, який мала з собою. Офіцер поліції зі слідчо-оперативної групи підтвердив нам цю інформацію. Список з відмітками вилучений і подію зареєстрували як правопорушення».

Джерело: Українська Правда.
Telegram Channel