Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Польщі посадили в тюрму українця за побиття п'яного хама

Українець повинен буде провести за ґратами 1 рік та 8 місяців.

Фото news.24tv.ua.

У Польщі посадили в тюрму українця за побиття п'яного хама

Апеляційний суд пом’якшив провину громадянина України, але все одно відправив його за ґрати

У польському Кракові апеляційний суд виніс остаточний вирок українцеві, який вдарив поляка в обличчя. Наш земляк повинен буде провести за ґратами 1 рік та 8 місяців.

Про це повідомляє місцеве видання dziennikpolski24.pl, передає segodnya.

Постраждалий всю вину звалив на українця, описуючи його як агресивного чоловіка, якого боялися навіть співвітчизники.

Інцидент стався ще 2018 року. Тоді перед одним із хостелів сильно п'яний громадянин Польщі Лукаш Б., якого раніше виселили звідти через неплатежі та крадіжки, словесно образив 40-річного українця Максима Б. Той у відповідь вдарив його один раз в обличчя. Від удару поляк впав на землю і на мить знепритомнів. Його відвезли до лікарні з переломом носа та серйозною черепно-мозковою травмою. Лікарям довелося робити операцію.

Реклама Google

Читайте також: У Польщі водій протаранив авто з українцями, аби «помститися»: загинув 18-річний хлопець.

Судовий медексперт заявив, що травми Лукаша могли бути спричинені падінням, а не самим ударом, однак справа дійшла до суду. Там постраждалий всю вину звалив на українця, описуючи його як агресивного чоловіка, якого боялися навіть співвітчизники. Себе ж представив як спокійну людину, яка не зловживає алкоголем. Але свідки розповіли інше, вказавши, що саме він є пияком та зачинщиком конфліктів.

Окружний суд у Кракові засудив українця до трьох років в’язниці за заподіяння серйозної шкоди здоров’ю потерпілому, адже у того виникли проблеми зі слухом. Водночас суд відмовив позивачеві у виплаті компенсації, зазначивши, що саме поляк спровокував інцидент.

Незадовго до оголошення вироку Лукаш помер. У відповідь Максим оскаржив рішення суду. В апеляційній інстанції перекваліфікували кримінальну статтю й зменшили вирок громадянину України до 20 місяців позбавлення волі.

Telegram Channel