Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Один телефон на трьох: проблеми дистанційного навчання на Волині (Відео)

У Луцькій громаді дистанційне навчання розпочали понад 34 тисячі школярів у 39 школах.

Фото Pixabay.

Один телефон на трьох: проблеми дистанційного навчання на Волині (Відео)

Через локдаун після новорічних канікул діти відновили навчання у дистанційній формі. 18 січня канікули завершилися у луцьких школярів, тижнем раніше в інших школах області

«Суспільне» поцікавилося, як навчаються діти у яких немає необхідних для онлайн освіти гаджетів. Одна із таких родин живе у селі Озеряни Луцького району, передає volynua.

У родині Герасимюків троє школярів. Мама Оксана розповідає: отримувати знання повноцінно її діти не мають змоги.

«На жаль ми не можемо повністю дітей забезпечити телефонами, ноутбуками, ще й поганий інтернет-зв’язок тому ми вибираємо тему в кого важливіші уроки. У нас є один телефон, але якщо мені потрібно кудись поїхати, то діти залишаються взагалі без навчання», – каже багатодітна матір.

Дітки, які навчаються у другому класі живуть у п’яти селах і там дуже поганий інтернет.

Читайте також: Сьогодні на Волині не буде світла: перелік адрес.

Дві доньки та син Оксани навчаються у Радомишльському ліцеї. Одна з педагогинь закладу розповіла Суспільному, з дітьми на зв'язок виходить через смартфон. У другому класі, каже педагогиня, 20-ро дітей, на онлайн урок виходить лише половина учнів.

«Дітки, які навчаються у другому класі живуть у п’яти селах і там дуже поганий інтернет. У класі навчається багато діток з багатодітних сімей і батьки не можуть їх забезпечити технічними засобами, щоб вони могли навчатися у такій формі», - каже педагогиня.

У Радомишльському ліцеї навчається 193 дитини з п’яти навколишніх сіл, розповіла директорка навчального закладу Лариса Борейко. З її слів, учні, які не мають інтернету і доступу до гаджетів спілкуються та отримують завдання від вчителів через батьківські телефони.

Загалом у Луцькій громаді дистанційне навчання розпочали понад 34 тисячі школярів у 39 школах, розповіла керівниця міського управління освіти Зіновія Лещенко. З її слів, наразі невідомо скільки триватиме дистанційне навчання та коли діти повернуться за парти.

 

Telegram Channel