Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як допомогти пернатим пережити холоди

М'ясо та сало слід підвішувати в сітці або міцно прив'язувати, щоб більш великі птахи їх не поцупили (сойки, сороки та ін.).

Фото зі сторінки НПП "Прип’ять-Стохід" у Facebook.

Як допомогти пернатим пережити холоди

Екологи Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» роз’яснють, що смакує птахам

Нарешті в Україну завітала справжня зима з снігом та морозами! Якщо для людей це скоріше свято, то для зимуючих пернатих – справжнє виживання! Багато крилатих не взмозі знайти їжу під снігом та пережити холоди самостійно. Але ми можемо допомогти птахам годівничками та врятувати їх від голодної смерті! Про це йдеться на сайті Національного природного парку «Прип’ять – Стохід».

Ось кілька порад стосовно їх облаштування: 

Корм підходить для більшості птахів: пшениця, просо, овес, соняшникове насіння, ячмінь, горішки, м'ясо та сало. (зерно можна міксувати роблячи суміші). Зверніть увагу, що злаки та горіхи мають бути несмажені та несолоні. Теж саме стосується м'яса та сала. Також не слід давати гостру, копчену, солодку, кислу їжу тощо.

Корм підходить для більшості птахів: пшениця, просо, овес, соняшникове насіння, ячмінь, горішки, м'ясо та сало. (зерно можна міксувати роблячи суміші).

М'ясо та сало слід підвішувати в сітці або міцно прив'язувати, щоб більш великі птахи їх не поцупили (сойки, сороки та ін.).

Якщо ви не хочете майструвати каркасну годівницю з деревини, то можна скористатись різними побутовими предметами: пластиковими пляшками, картонними чи металевими коробками, різними упаковками тощо. Просто зробіть в них отвори для вільного доступу птахів та підвісьте на дерево або поставте на стійку поверхню.

Насіння можна насипати і просто на якусь відкриту поверхню, але слід пам'ятати, що в разі снігопаду така «годівниця» швидко зникне під шаром снігу. Якщо ви мешканець мегаполісу і можливо не маєте місця для розташування годівнички, зробіть це в міському парку. На останок пропонуємо зробити креативні та екологічні підвісні годівнички зі злакових сумішей. Процес їх виготовлення можна подивитись на відео за посиланням.

Telegram Channel