Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинським рибалкам розповіли, як не вляпатися в ополонку

Фото зі сторінки Волинського рибоохоронного патруля у Facebook.

Волинським рибалкам розповіли, як не вляпатися в ополонку

Учасники рейдової групи розповіли рибалкам основні правила безпечної поведінки на льоду

Учора державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з працівниками ДСНС у Волинській області провели інформаційні рейди на водоймах Луцького, Рожищенського районів та міста Нововолинська, баи ознайомити рибалок з правилами любительського рибальства у зимовий період та правилами поводження на льоду, інформує Волинський рибоохоронний патруль.

Рибалкам, які перебували на водоймах, учасники рейдової групи розповіли основні правила безпечної поведінки на льоду.

Під час інструктажів вони закликали громадян бути максимально обережними на льоду: пересуватися кригою тільки переконавшись у її міцності, не збиратися на одному місці, не пробивати поруч багато лунок.

Під час інструктажів вони закликали громадян бути максимально обережними на льоду: пересуватися кригою тільки переконавшись у її міцності, не збиратися на одному місці, не пробивати поруч багато лунок. Рекомендували завжди мати напоготові засоби порятунку та розповіли, як самотужки вибратися з крижаної пастки та допомогти людині, яка провалилася під лід.

Працівники волинського рибоохоронного патруля нагадали рибалкам, що любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

Також рибалкам нагадали, що з першого листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. А з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

У жодному разі не можна виходити на лід в темну пору доби і при поганій видимості (туман, снігопад, дощ). Міцність льоду слід перевіряти товстою палицею (жердиною), ударяючи нею (2-3 рази в одне і те саме місце) якнайдалі від себе. Категорично забороняється випробовувати міцність льоду ударами ніг. Якщо лід недостатньо міцний, потрібно припинити рух і повертатися назад своїми слідами (там міцність льоду вже перевірена).

Telegram Channel