Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Кандидат на посаду Держсекретаря США: внутрішня загроза України – корупція

Ентоні Блінкен.

Фото Укрінформ.

Кандидат на посаду Держсекретаря США: внутрішня загроза України – корупція

Кандидат на посаду Держсекретаря США Ентоні Блінкен вважає головною внутрішньою загрозою в Україні корупцію. Про це він заявив на слуханнях у Комітеті із закордонних справ Сенату, повідомляє«Голос Америки»

«Якщо загрозою України ззовні є Росія, то її внутрішніми загрозами є корупція, брак інституцій, які можуть ефективно вести країну. І ми повинні допомогти українцям з цим також справитись, тому що навіть якщо ми успішно триматимемо Росією на відстані, але загроза всередині продовжуватиметься, їм буде дуже важко збудувати життєздатну демократію», - зазначив Блінкен.

І ми повинні допомогти українцям з цим також справитись, тому що навіть якщо ми успішно триматимемо Росією на відстані, але загроза всередині продовжуватиметься, їм буде дуже важко збудувати життєздатну демократію

Кандидат на посаду Держсекретаря США також вважає корупцію головною причиною конфліктів у світі.

«Питання корупції, безперечно, є одним із головних рушіїв конфлікту в усьому світі. Деякі наші супротивники використовують її як інструмент зброї. Але це також є слабке місце наших супротивників. За всіма напрямками ми маємо бути більш зосередженими і забезпеченими, щоб боротися з корупцією», - наголосив Блінкен.

Читайте також Футболіст із Луцька не може обрати між Росією і Україною.

«Голос Америки» зазначає, що Блінкена можуть затвердити на посаді глави Державного департаменту США вже до кінця цього тижня.

Джерело: Голос Америки.
Telegram Channel